1 april grap in de klas

1 april grap in de klas

Hoera, bijna 1 april! Tenminste, ik houd wel van een goed grapje, als ik het zelf bedenk ;). Je kan vandaag nog een mail naar de ouders uit doen, maar je kunt natuurlijk ook grappen uithalen met je klas morgen. 1 april grap in de klas

1 april grap in de klas

Ik verzamelde grappen online als reactie op een post en bedacht er ook een aantal.

Bekijk hier een leuk zelfleesboek over 1 april.

Grapjes in de klas

Deze 1 april grappen kun je meteen morgen inzetten in de klas.

Bekijk ook het boek Professor Prank

Nieten

Heerlijke makkelijke grap voor de bovenbouw. (Tjeerd van den Elsen)
Niet goed 1 april grap in de klas

Altijd leuk, grapjesdag bij kleuters ;).

Toets

De goed lezen toets is altijd een goede 1 april grap in de klas. Ik heb een versie in Word gemaakt, zodat je het kunt aanpassen voor je eigen klas.

1 april grap toets

Download de goed lezen toets

Nepnieuws examen

Kidsweek heeft een leuke grap bedacht.

1 april grappen

Jozua Douglas (mijn man) heeft veel 1 april grappen in filmpjes op zijn website staan.

Aukjes wereld heeft ook veel leuke 1 april grappen voor in de klas.

Emmer uitbroeden

Na de kleine pauze staat er een omgekeerde emmer in de klas. De juf heeft een vogeltje gevangen maar de dierenambulance komt pas om 15:00. De leerlingen moeten om de beurt op de emmer zitten zodat t vogeltje niet ontsnapt. (Brigitte Bultje)

Grap met pudding –> limonade

Mijn man is ook erg goed in grapjes uithalen, zoals deze met limonade. Maar waarom kun je het nou niet drinken?

Schooluniform

In groep 6 gaan ze bij een rekenles hun lichaamsmaten opmeten voor schooluniformen (Brigitte Bultje)

Scherm omdraaien

Bij je collega ” binnensluipen ” en haar beeldscherm draaien! (Linda van Elst)

Zoek de verschillen

2 identieke tekeningen naast elkaar uitprinten en de leerlingen de 5 verschillen laten zoeken. (Renata Elias)

Luizenscanner

Harm Hofstede heeft een luizenscanner gemaakt.

1 april grap in de klas met voorbereiding

Bij deze 1 april grap in de klas moet je een mail naar de ouders sturen of de kinderen van tevoren vertellen wat de de bedoeling is.

Beamer 

Alle kinderen moeten zonnebril op, want de lampen van de beamer zijn vervangen. Die schijnt de eerste dag te fel. (Bertus Meijer)

Speelgoed testen

Ooit collega flink in de maling genomen. Hij schreef zich in om ‘nieuw speelgoed uit te testen’ in het zwembad met zijn klas. Hij de kinderen overtuigen dat ‘t geen grap was! Daar gingen ze…. met 30 man met zwemkleding op de fiets…. hij kwam zelf de bevestiging halen, want de receptioniste wist nergens van?! Toen hij gehaast en gestresst op school kwam, rende hij de trap op om zijn papieren te halen…. Toen hij weer langs ons kwam, konden we ons lachen niet meer inhouden, ik pieste bijna in mijn broek van t lachen. En hij moest nog terug om zijn klas (waar mijn dochter in zat) te gaan vertellen dat t toch een 1 aprilgrap was…… Enfin, toen ‘moest’ hij met ze naar de speeltuin, om het goed te maken! (Annette Burgers)

Bednet

Een kind volgt via bednet (met pc thuis) de les in de klas, maar morgen zit de volledige klas in de woning van het kind en het bednetkind zit in de klas. (Bart Blomme)

Zwemkleding mee

Hallo allemaal,
Komende maandag hebben we weer een rekenles op de planning staan. Wij gaan ons verdiepen in inhoudsmaten. Dit doen met behulp van water. Het is dan ook de bedoeling dat jullie je zwemkleding en een handdoek meenemen.
Geniet van je weekend! (Paulien te Braak)

Cakepop

Een cakepop trakteren. Alleen de cake vervang je door een spruitje :D Deze doop je dus in chocola met spikkels. Eet smakelijk ;) (Kristel Zandbergen)  Bekijk hier een bakvorm voor cakepops.

Druiven

Druiven in folie inpakken en zeggen dat we allemaal een paaseitje hebben verdiend! (Sharona de Boer

1 april grappen in de school

Ook dit vergt vaak wat voorbereiding en je draagt het met het team.

Wc papier mee

Dé grap die een heleboel scholen doen is wc papier mee laten nemen. Met een begeleidende brief over duurzaamheid en minder gebruik van het wc papier.

Stoelen mee

Alle stoelen zitten los en worden gecontroleerd en vastgeschroefd door een bedrijf op één dag. De kinderen moeten allemaal een stoeltje van thuis meenemen.
Eén ouder was not amused, die moest ‘s avonds laat nog zelf de stoeltjes van zijn kinderen aandraaien, want die zaten ook los haha. (School waar ik ooit werkte)

Vloerbedekking

School heeft overal nieuwe vloerbedekking gekregen. Maar er zit overmatige vloerkleedmijt in: dat wordt gereinigd. Iedereen moet de schoenen uit en blauwe steriele schoentjes aan. En de ingangen zijn geblokkeerd, nu via nooduitgangen naar binnen. (Eddy Erkelens)

Handdoekje mee

Allemaal een eigen handdoekje meenemen om aan je stoel te hangen en eigen stoel/krukje mee i.v.m. verkopen meubilair. (Kirsten)

Toiletjuf

Omdat er zo vaak en veel naast de wc geplast wordt, was de directie genoodzaakt een toiletjuf aan te stellen. Voortaan moesten alle kinderen 10 ct per toiletbezoek betalen. (Marieke Dominicus)

Hoed op

Morgen komt de schoolfotograaf (geen grap) en er wordt ook een foto gemaakt waarop iedereen een hoed op heeft (Linda van Mie)

Wat doe jij op 1 april? 

Er staan affiliate links in dit blog.

Afbeelding van ju_see/Shutterstock

1 april grap in de klas