10 gedachten tijdens de eerste schooldag van mijn kleuter

10 gedachten tijdens de eerste schooldag van mijn kleuter

Door Karlien. Mijn kleuter ging vandaag voor het eerst naar school. Voor veel ouders is dit een mijlpaal. Wat ik zoal dacht tijdens de eerste schooldag van mijn kleuter? Lees maar mee!

De eerste schooldag van mijn kleuter

Oeff, is het echt al tijd dat hij naar school gaat? Mijn dochter stond te trappelen om naar school te gaan en was er echt aan toe. Maar nu bij mijn jongste, mag hij niet nog gewoon een jaar of 2 thuisblijven?

Dan is de ochtend daar. Bij het ontbijt vraag ik me af of hij er echt wel klaar voor is. Zullen we vragen of hij morgen mag wennen op school? Of overmorgen?

Ondertussen is grote zus super trots: eindelijk gaat ook haar broer naar school en mag ze hem overal bij helpen en kan ze hem alles laten zien. Ze vertelt iedere keer hoe blij ze is dat hij naar school gaat. Er zijn weleens moeilijkere ochtenden geweest met haar.

Lees ook: WAT JE DENKT ALS JE PEUTER BIJNA NAAR SCHOOL GAAT

In de klas

Op naar school, de klas in. We kijken het wel even aan hoe het gaat. We zien heel veel bekende gezichten, dat is leuk.

Mijn man blijft bij onze kleuter, ik breng de oudste naar haar klas en wandel naar huis.

Zou het goed gaan? Via WhatsApp krijg ik al wat foto’s door. Na een half uurtje komt onze zoon in beweging, hij wil meedoen en even later gaat mijn man naar huis.

Bijna iedere minuut kijk ik op mijn telefoon: de juf belt vast en zeker zo om te zeggen dat we hem moeten ophalen.

Wat doe ik?

Het idee van vrije ochtenden/middagen (ik werk als zelfstandige) krijgt vorm. Ik kan overdag gaan windsurfen, als de kinderen op school zijn. Of op het strandje liggen, lange wandelingen maken en even rustig winkelen. Hier kan ik wel aan wennen. Onderweg naar huis sprak ik de buurvrouw even en die voorspelde al dat ik heel snel ga wennen aan het idee dat ook de jongste naar school gaat.

Hoe zou het met hem gaan? Moeten we hem al komen halen, of heeft hij het wel naar zijn zin.

Weer naar huis

Om half twaalf halen we hem weer op. Hij heeft heel enthousiast puzzels gemaakt en vertelt dat hij het buitenspelen het leukst vond. We gaan een taartje eten en dan mag hij thuis naar zijn idool, Freek Vonk, kijken.

Lees ook: 40 ACTIVITEITEN MET DE DIERENPLAATJES VAN FREEK VONK

Gelukkig mag hij nu twee dagen thuis bijkomen, en dan gaat het echt beginnen. Kijk jij uit of zie jij op tegen de eerste schooldag van jouw bijna kleuter?

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren