10 keer dat je als ouders weet dat het vakantie is

10 keer dat je als ouders weet dat het vakantie is

(Door Danielle) Je kijkt uit naar het moment. Even opladen, geen wekker zetten en doen waar je zin in hebt. Het is vakantie… heerlijk! Of misschien ook juist weer niet! Soms loopt het als een zonnetje en soms denk je ‘schiet mij maar lek’. 10 keer dat je als ouders weet dat het vakantie is!

10 keer dat je als ouders weet dat het vakantie is

1. De kinderen zijn de laatste schoolweek helemaal aan flarden

De kinderen zijn moe, toe aan rust en even helemaal niks doen. Lekker opladen en bijkomen van de afgelopen schoolweken. De kinderen zijn de laatste schoolweek helemaal aan flarden en meestal jij ook. Het genieten kan beginnen! Toch?

2De laatste schooldag komen bergen knutsels mee naar huis

Super leuk natuurlijk al die mooie knutsels. Uren en soms dagen is er aan gewerkt. De juf is blij dat de klas weer opgeschoond is, de kinderen zijn trots op alles wat ze hebben gemaakt (zelfs die ene kras op dat witte vel heeft een betekenis) en ouders… die denken ‘ohhh jeeee… das wel heel veel voor op de koelkast’! ‘Waar laten we het?!’

3. De eerste dagen van de vakantie alle opgekropte frustraties van school eruit moeten

De eerste dagen van de vakantie zijn soms een hel! De opgekropte frustraties moeten eruit. Ze hebben immers al die tijd in het gareel gemoeten, naar de juf moeten luisteren en dat ook nog eens al die tijd super braaf gedaan dat ze thuis de rol van een ontplofte tiran direct en zonder pardon op zich nemen. Helluppp!!!

Lees ook: EEN GOEDKOPERE VAKANTIE TIJDENS DE SCHOOLVAKANTIES

4. Of juist de eerste dagen super lief zijn en aan het eind van de vakantie je ze weer naar school kan kijken 

De eerste dagen ging het hier van een leien dakje. Super zoet spelen en zelfs super lekker samenwerken met z’n twee. Het kan dus wel!! Maar aan het einde van de week wordt het samenspel minder gezellig en begint de verveling toe te slaan. Tijd om weer naar school te gaan!

5. Je elke dag hoort “wat gaan we doen vandaag”?

Die lieve kleine kinderstemmetjes die elke dag vragen ‘wat gaan we doen vandaag’ terwijl jij soms even een dag niks wil doen of plannen. Gewoon niks!!

6. Je elke dag een onderbreking (uitvlucht) bedenkt om de vakantie zo gezellig mogelijk te houden 

Bij het woord vakantie denk ik aan rust en niets moeten. Heerlijk een dagje thuis om orde in de alledaagse chaos te scheppen en dingen in en om huis doen wat je altijd al had willen doen. Dat de kinderen daar anders over denken is wel duidelijk! Dat wordt elke dag een onderbreking zoeken om de sleur van de dag te doorbreken om vooral de vakantie zo gezellig mogelijk te houden en de goede vrede te bewaren.

Lees ook: LEERKRACHT EN MOEDER IN DE VAKANTIE

7. Er logeerpartijtjes ontstaan in huiselijke kring 

Logeren bij elkaar op de kamer, wat een feest! Super gezellig natuurlijk voor de kids in kwestie totdat je als ouders zijnde een keer of tien naar boven ben gesjouwd om te zeggen dat het echt wat zachter moet en ze moeten gaan slapen. Pfff… gezellig!!

8. Je als ouders al je goedbedoelde plannen en ideeën overboord kan gooien omdat er niks van terecht komt 

Dacht je even tijd voor jezelf te hebben… dan heb je dat verkeerd gedacht! Al die goede plannen vallen als dromen in duigen. Een to do list die niet afgevinkt kan worden omdat de kleine monstertjes roet in het eten gooien. Nanananana…

9. Je een nieuwe baan als politieagent erbij hebt 

Allemachtig, respect voor politieagenten! Ik vind het als bijbaan (zeg maar fulltime job) al zwaar! Hele dagen ‘niet doen, blijf van elkaar af en vooral LAAT ELKAAR MET RUST!!!’ roepen terwijl er niemand luistert en gewoon doorgaat. Kan net zo goed niks zeggen of juist zeggen ‘maak elkaar maar af’!

10. Je terugkijkt op een heerlijke vakantie maar de vlag uithangt omdat ze weer naar school mogen 

Al met al is het toch altijd weer een heerlijke vakantie! We hebben samen genoten, zijn uitgerust en hebben leuke dingen gedaan!  Toch staat de vlag klaar om uitgehangen te worden. We zijn weer toe aan rust, regelmaat en reinheid! Op naar de volgende vakantie!

Lees ook: 16 TIPS OM BINNEN TE DOEN IN DE VAKANTIE

Uitgelichte foto: Shutterstock