10 keer Ode aan mijn collega

10 keer Ode aan mijn collega

Jij die mij altijd op kan beuren. Jij waarbij ik mijn sh*tdag weer bij kan relativeren. Jij, mijn lieve, fijne en bovenal gezellige collega. 10 keer ode aan mijn collega, tag die van jou! 

10 keer Ode aan mijn collega

1. Plek om te relativeren

Jij bent er voor me als het weer eens nodig heb om uit te razen na die ene sh*tdag waarin alles mis leek te gaan. Je hoort me aan, laat me uitrazen en laat me de boel relativeren. Soms laat je me zelfs lachen om alle gekke voorvallen in mijn en je eigen groep.

2. Naar de positieve kanten kijken

Jij laat me naar de positieve kanten kijken van het vak. Je laat me zien wat er allemaal goed gaat en wat het vak zo mooi maakt.

Lees ook: ODE AAN DE LERAAR

3. Enthousiasme

Elke dag sta je vol enthousiasme voor de deur, je bent er weer klaar voor. Je steekt me ermee aan, het zorgt ervoor dat ik elke dag met een grote glimlach de dag begin.

4. Leuke ideeën

Wat een fantastische ideeën heb je toch, die je regelmatig met me deelt. Vol enthousiasme roep je me bij je in de groep om te laten zien wat voor moois je hebt gedaan met de kinderen.

Lees ook: OVERLEGGEN, HOE DOEN JULLIE DAT?

5. Humor

Ik lig weer in een deuk als je te grappig een situatie schets van een gebeurtenis in de klas. Al je gekkigheden, samen lol trappen en lekker hard lachen, i love it!

6. Lekkers

Jij bent ook de collega die altijd iets te snoepen heeft. Vooral op de momenten dat ik dat ene chocolaatje zo kan gebruiken.

7. Liefde voor de kinderen

Je werkt met zoveel liefde voor de kinderen, het straalt van je af.

Lees ook: HOEKEN VOOR LERAREN

8. Inspiratie

Je inspireert me met je mooie ideeën, je toffe werkjes en de leuke dingen die je met de kinderen doet. Samen even sparren over een probleem of ideeën delen zorgt ervoor dat het bij mij ook weer bruist van inspiratie.

9. Gezelligheid

Heerlijk om met jou te kletsen, ook over niet-onderwijs-zaken. Bijvoorbeeld als we ons heerlijk komend weekend alvast doorspreken op de vrijdagmorgen ;).

10 Wat fijn dat jij mijn collega bent!

Uitgelichte foto: Shutterstock