10 keer W.K.I.J.S.V.W.M. juffenstyle

10 keer W.K.I.J.S.V.W.M. juffenstyle

Ik begeef me hier op heel glad ijs, maar dapper als je me echt durft wakker te maken. Ken je dat programma Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken? van Bart de Graaff nog? W.K.I.J.S.V.W.M. juffenstyle

W.K.I.J.S.V.W.M. juffenstyle

1. Alles geknipt geplakt én gelamineerd

Ik beloof je, ik doe ‘s nachts een vreugdedansje voor je als je al het materiaal wat ik wil gebruiken geknipt, geplakt én gelamineerd hebt. Voor een heel jaar en precies zo knippen zoals ik het wil graag.

2. Gratis chocola in rapportentijd

In rapportentijd zijn de kilo’s niet aan te slepen. Van chocola dan, de kilo’s op mijn heupen gaan helaas veel te snel. Check even van tevoren wat mijn favoriet is wil je? Ik switch nogal eens van Milka biscuit, naar Tony karamel en van 70% naar zo melkachtig mogelijk.

Lees ook: 10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN

3. Applaudisserende ouders

Oké oké, een bus vol klappende ouders in mijn slaapkamer zou ik wel een beetje gênant vinden, maar in mijn huiskamer, ja leuk. Fijn om door ouders op handen gedragen te worden. Wil ik wel graag de belofte erbij dat ze de rest van het jaar ook niet zeurend in mijn klas zullen staan.

4. Alles nagekeken

Word ik ook heel blij van: alles voor me nagekeken. En de foutenanalyse graag in een overzichtelijk excelbestandje alsjeblieft.

5. Toetsen waarvoor ze bedoeld zijn

Mocht de dag komen dat we de toetsen gebruiken zoals ze bedoeld zijn, namelijk voor onszelf om te kijken waar hiaten zitten. En buiten het onderwijs heeft niemand er meer een mening over, sta ik swingend in mijn bed. Beloofd.

W.K.I.J.S.V.W.M.

6. Een koffiebonen espressomachine op het werk

Tja, er werd veel bezuinigd in het onderwijs, dus de koffie is meestal ook niet al te best. Als je me vertelt dat er een nieuwe koffiemachine staat in de teamkamer mét goede bonen en en verse opgeklopte melk, spring ik uit bed om als eerste aan dat apparaat te hangen.

Lees ook: 15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

7. Wondermiddel tegen griep

Juffen kunnen niet ziek zijn. Hebben we ook totaal geen zin in. Heb je iets uitgevonden wat 100 x beter werkt dan de griepprik? Ik geef je met liefde mijn bil om de prik in te zetten.

8. Extra tijd

Extra tijd om mooie lessen te bedenken dan graag. Al zou ik wat extra tijd om Grey’s anatomy of Friends te bingwatchen ook niet afslaan.

9. €1000 klassenbudget

O man, ik zou echt h-e-l-e-m-aa-l losgaan!

10. Hulp in de klas

Eigenlijk had ik deze op 1 moeten zetten. Extra handen in de klas, voor ondersteuning in de kring, groepjes helpen met taal en rekenen en voor alle plasbroeken. Maak mij maar wakker met bijvoorbeeld een full-time klassenassistent.

Lees ook: HET BELANG VAN DE ONDERWIJSASSISTENT

Zou dit lijstje ook voor meesters gelden?

Afbeelding: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren