10 keer waarom meesters net eenhoorns zijn

10 keer waarom meesters net eenhoorns zijn

Een ode aan de meesters vandaag! Want hoewel we jullie moeten zoeken als een speld in een hooiberg, we zijn dol op je! 10 keer waarom meesters net eenhoorns zijn

Waarom meesters net eenhoorns zijn

1. Je valt op!

‘Hé, wat leuk, een meester in de klas!’ en ‘Hoe is dat als enige man tussen allemaal vrouwen?’ Je krijgt dezelfde verbaasde blikken van ouders als dat er opeens een eenhoorn in je lokaal zou staan.

2. Jouw mening is superbelangrijk

Jij doet ertoe! Als enige haan in het kippenhok wordt altijd gevraagd wat jij ervan vindt. Wat is jouw mening over het wel of niet neerleggen van vrouwelijke benodigdheden in het toilet? En wat vond je van de danswedstrijd van gisteravond? Al heb jij het liever over, tja, mannenzaken.

3. Je wordt apart benoemd

Het is elke dag: “Goedemorgen dames! O ja, en meester …” Mooi toch, zo’n uitzonderingsrol?

4. Je bent meester en conciërge ineen

Is de conciërge even afwezig of er gewoon helemaal niet? Jij wordt voor elk wissewasje geroepen. “Meester C., de printer loopt weer vast!” “Meester J., er zit een mega grote spin in mijn lokaal!” “Meester B., er zit een plankje los.” En jij verschijnt weer als prachtige redder in nood ten tonele.

5. Je natuurlijke overwicht

Durf jij te schreeuwen als er een eenhoorn in je kamer staat? Juist… Meesters hebben ook zo’n heerlijk natuurlijk overwicht. Een korte harde “EEEH” en iedereen is stil. Inclusief de juffrouw van drie klaslokalen verder. Ook je overwicht in vergaderingen is van belang. Jij durft tenminste echt met je vuist op tafel, zo niet er doorheen te slaan.

10 keer waarom meesters net eenhoorns zijn

6. De favoriet

Je hoeft er niet veel voor te doen, je bent al snel de favoriet van elk kind. Wie wil er nou niet eens een meester?

7. Rolmodel

Net als bij de eenhoorn wil iedereen je zijn. Kinderen gaan zelfs als jou verkleed tijdens carnaval.

8. Klein beetje roze en glitters

En zeg nou zelf, als je in het onderwijs werkt heb je toch ook wel wat roze en glitters in je.

9. Je geeft les aan WAT?

Check al die verbaasde blikken als je vertelt dat je lesgeeft in het basisonderwijs. De ogen rollen dan ook nog eens bijna uit de kassen als je zegt dat je kleuterleerkracht bent.

10. We vinden je fantastisch!

Dat je met dit salaris en deze werkdruk nog steeds vol overgave voor dit vak kiest, chapeau! We houden van je en hopen dat je nog heel lang voor het onderwijs blijft kiezen.

Afbeeldingen: Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren