10 redenen om niet met een leerkracht te daten

Er is veel geschreven over waarom een leerkracht de perfecte partner is. Maar die arme daters krijgen ook wel wat te stellen met een juf (of meester). 10 redenen om niet met een leerkracht te daten

10 redenen om niet met een leerkracht te daten

1. Je struikelt over de spullen in huis

Leerkrachten hebben een onbedwingbare verzamelwoede. Lege melkpakken, moestuintjes van een of andere supermarkt, elastiekjes, plastic speelgoedjes, lege zakjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gespaard en dat moet nou eenmaal ergens bewaard. De klas is al vol met tafels, stoelen en werkmateriaal, dus dan maar thuis. Voorzichtig lopen naar de keuken en vooral nergens op stappen als je voor het eerst komt eten.

2. Je wordt aangesproken als een kind

Tijdens een ruzie win je het niet van de leerkracht. Hoe zeer je ook in de verdediging gaat, de leerkracht is gedrild in geduld en blijft irritant kalm. Schiet je in een woede-aanval als een mitrailleur scheldwoorden op je date af, is het antwoord: ‘Nette woorden gebruiken.’ Je lief zet je tijdens een discussie in de hoek met de woorden: ‘Je mag bij me komen als je je excuses kunt aanbieden.’ Of de leerkracht zegt, en daarmee wordt werkelijk het bloed onder je nagels vandaan gehaald: ‘Was dat een juiste keuze?’

3. Je krijgt te maken met EVHJ syndroom

Jij dacht dat het een keer in de maand even vervelend was? Dan heb je nog geen kennis gemaakt met het EVHJ syndroom. Het Einde Van Het Jaar syndroom. Je date is niet meer te genieten, hangt om 21.00 uur ‘s avonds van totale uitputting op de bank (als je lief nog niet al naar bed is) en is in de verste verte niet meer aanspreekbaar. Dit syndroom kan elke periode voor een vakantie in lichte mate terug komen. Daten aan het einde van het schooljaar is dus sowieso een slecht idee.

4. Je krijgt voortdurend HET OOG

Leerkrachten kunnen met een blik kinderen dwingen om te luisteren. Als jij iets zegt wat je date niet bevalt, zal HET OOG ingezet worden. En met een siddering van angst (terugdenkend aan die ene enge leerkracht in je jeugd) weet je niet hoe snel je sorry moet zeggen.

5. Je krijgt uren geen reactie

Stuur jij een appje met knikkende knieën: ‘Het was gezellig gisteren, morgen weer?’, hoor je uren niks. Terwijl je elke minuut checkt of je telefoon het nog wel doet, staat de leerkracht fluitend voor de klas. Je appje is gewoon nog niet gelezen, veel te druk met lesgeven, akkefietjes oplossen en de administratie.

6. Je komt nergens mee weg

Leerkrachten hebben een uiterst secure radar en overal ogen. Je kunt dus niks stiekem doen, je date heeft alles door. Ook leuke verrassingen kun je amper verborgen houden. Wil je je lief ten huwelijk vragen zonder dat hij of zij het door heeft? Schakel iedereen in die je kent om het verhaal met je mee te spelen. Dan pas weet je zeker je jouw leerkracht echt kunt verrassen.

7. Je bent constant ziek

Leerkrachten nemen de meest gekke ziektes vanuit de klas mee naar huis. Zelf hebben ze nergens last van, want resistent, maar jij? Alleen een leerkracht daten als je immuunsysteem heel goed is dus.

8. De leerkracht heeft weinig tijd voor je

In de avonden is hij of zij te moe van een dag intensief lesgeven en in het weekend moet er worden nagekeken of de administratie gedaan. Mocht je willen helpen, dan is de leerkracht je beste vriend. En anders? Een kruis zetten in zijn of haar agenda als je iets wil ondernemen. (En HET OOG daarbij voor lief nemen).

9. Je wordt doof

LEERKRACHTEN PRATEN NOGAL HARD!!! Het blijft een beetje hangen hè, als je de hele dag hard moet praten om je verstaanbaar moet maken in de klas. Neem geluidsdempers mee als je toch mocht besluiten te daten. Eet een stuk rustiger in een restaurant.

10. Heb je het zwaar? Bij de leerkracht is het altijd erger

Vertel je over de stress die je voelt op je werk, steekt de leerkracht een heel verhaal af over de werkdruk op school. En zei je collega iets naars tegen je wat je wil vertellen, begint je date te vertellen: ‘Moet je dan eens horen wat die leerling tegen me zei!’

Lees dit blog met een grote korrel zout, want leerkrachten zijn natuurlijk de geweldigste mensen!
Al moet je wel wat weten voordat je aan een relatie begint ;).