10 cadeau tips voor de leerkracht

10 Sinterklaascadeau tips voor de leerkracht

Het is bijna Sinterklaas, maar wat moet je nou je leerkracht zus of vriend geven? Hij of zij heeft tenslotte al genoeg aan de liefde van de kinderen, bla bla bla… Wil je toch cadeau tips voor de leerkracht? Dan heb je hier wat ideeën, zoals een geluidsmeter (vooral voor de partner) of al je braaf opgespaarde wc-rolletjes die nu zo leuk de deur van je opbergkast barricaderen. 

10 Sinterklaascadeau tips voor de leerkracht

1. Fantastisch zittende schoenen

Ken je ze nog? Van die lelijke Ecco’s, Birckenstocks of ach, zelfs van die medische klompen? We rennen, draven, springen wat af op een dag, we lijken het paard van Sinterklaas wel. Dat moet dan wel op goed schoeisel gaan. En wees maar niet bang, die goede schoenen zijn lang niet meer zo lelijk als vroeger. De leerkracht zal je misschien even raar aankijken, maar na een aantal weken lopen op die nieuwe schoenen vliegt hij je alsnog om de hals.

2. Voucher voor een stilte retraite

We horen de hele dag herrie om ons heen. Gillende kinderen op het plein, luid pratende kinderen in de klas. Soms is zelfs het gekras op het papier teveel, we kunnen wel wat stilte gebruiken. De leerkracht houdt zelf alleen ook nogal van kletsen, dus als de retraite too much is, lijkt me een saunabezoek op zijn plaats. Kan hij of zij zich tenminste tijdens de saunagangen nog laten horen.

3. Netflix abonnement

Heeft de leerkracht nog geen Netflix abonnement? Heel snel aanschaffen!
Denk maar aan het beroemde gezegde: Netflix and chill. Dat is het enige dat de leerkracht nog uit zijn mond krijgt in het weekend.

Lees ook: 15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

4. Geluidsmeter

Dit cadeau is vooral voor de omgeving van de leerkracht bedoeld. Leerkrachten staan bekend om hun nogal luide stemgebruik. Met de geluidsmeter kan de partner laten zien dat de leerkracht niet voor de klas staat. Zo wordt het rustige dineetje voor twee met een goed glas wijn beter te handelen.

5. Jaar lang gratis koffiebonen

Leerkrachten eten, drinken, ademen en leven koffie. Het liefst wel van een goed merk, want die filterkoffie, slootwater dus, op school is niet te drinken. De leerkracht zal elke dag aan je denken bij het nippen van het heerlijkste kopje koffie dat hij ooit heeft gehad. Heb je nog wat geld over? Geef er dan ook zo’n luxe apparaat bij. Alleen de bonen drinkt zo lastig.
Er zijn ook leerkrachten die geen koffie lusten (ik snap het ook niet) geef die maar een jaarabonnement op hun favoriete theesoort.

Lees ook: 10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN

6. Thermobeker

Voor cadeau nummer 5 heeft de leerkracht wel een goede thermobeker nodig. Niet zo een die al na twee tellen begint te lekken in de tas. Leerlingen vinden koffievlekken op hun nagekeken toetsen nou eenmaal niet zo fijn.
Leerkrachten drinken hun koffie (of thee dus) altijd koud. Er is ook zoveel te doen! In de thermobeker kan het gerust in de buurt van de kinderen staan – want omstootgevaar maakt niet uit – en de drank kan ook echt warm opgedronken worden. Win-win.

7. Mega reep chocola

Ken je die megagrote Tony Chocolony of Toblerone reep? Dit cadeau staat hoog op de verlanglijst van de leerkracht. Want hoe gezond ze doordeweeks ook doen, op vrijdagmiddag lijkt dat snel vergeten. Er moet nog heel wat werk afgerond voordat het weekend kan starten. De leerkracht hangt vaak al kwijlend uitgeteld over zijn bureau. Een mega reep chocola stiekem in de leerkrachtenkast – even het deurtje goed aanduwen- doet wonderen.

Lees ook: 10 KEER WAAROM JE EEN LERAAR ONDER JE VRIENDEN MOET HEBBEN

8. Absentiebriefje

Leerkrachten zijn ontzettend slecht in ziek zijn. Ja tuurlijk, ze worden het wel, maar afbellen ho maar. Ze vinden het vreselijk om hun leidinggevende te bellen met de mededeling dat ze zich met 40 graden koorts op de fiets geslingerd hebben om die lieve kindjes niet in de steek te laten. Maar dat ze op de hoek van de straat onderuit gingen en opgeraapt zijn door dat lieve oude vrouwtje van drie hoog achter. Misschien dat een absentiebriefje dat met de postduif verstuurd kan worden het leed ietsje verzacht.

9. Al je braaf opgespaarde wc rolletjes

Wist je dat een leerkracht wel 100 ideeën kan bedenken bij een simpel wc rolletje. Dus maak nou maar niet een surprise met al die rolletjes waar je over struikelt in de opbergkast. Nee, de wc rolletjes zelf zijn de surprise. Veeg jij maar zo vaak mogelijk je billen af. De leerkracht heeft nooit genoeg (lege) wc rolletjes.

10. Alle rommeltjes uit de budgetstore

Je wilt niet weten hoeveel de leerkracht uit zijn eigen zak betaalt voor de klas. Even een rondje in de Action, Kruidvat of Big Bazar en al het loon is weer op. Loop een rondje in zo’n winkel, koop alle stickers, diamantjes, knutselspullen en notitieboekjes die je kunt vinden en geef het de leerkracht in zijn schoen. Leerkracht blij, klas blij.

Lees ook: TIEN SERIEUZE LEERKRACHT ZIEKTES

Veel geefplezier!

Uitgelichte foto:  Shutterstock