10 x waarom ik zo dol ben op de Kinderboekenweek

Als je me zocht toen ik kind was, las ik heel stil een boek in een hoekje van de kamer. Ik vind boeken fantastisch! Ik lees nog steeds het liefste kinderboeken. En tien dagen in het jaar staan helemaal in het teken van kinderboeken. 10 x waarom ik zo dol ben op de Kinderboekenweek. 


Kinderboekenweek

Ik ging het liefste op vakantie naar Zuid-Frankrijk, want dan kon ik tenminste een dik boek uitlezen op de heenweg. Nu ben ik getrouwd met een kinderboekenschrijver en is de Kinderboekenweek nog leuker. Ik denk zelfs wel de leukste tien dagen van mijn jaar, na het op vakantie gaan naar een warm land dan ;).

10 x waarom ik zo dol ben op de Kinderboekenweek

1. Aandacht voor kinderboeken
Het doel van de Kinderboekenweek is de promotie van kinderboeken. Ik vind lezen ontzettend belangrijk, voor de algehele ontwikkeling en alle schoolvakken, fijn dat er zoveel aandacht naar kinderboeken uit gaat dus.

2. Leuke activiteiten
Er wordt van alles georganiseerd rondom kinderboeken, heerlijk. En omdat mijn man kinderboekenschrijver is, maak ik veel van die activiteiten mee.

3. Thema op school
Ook bij ons op school wordt er van alles georganiseerd: opening, voorstelling van Mad Science, museumbezoek en een afsluiting met proefjes. En we werken veel rondom de boeken. Daar word ik blij van!

4. Blogs
Ik kan heerlijk veel schrijven over de kinderboekenweek en kinderboeken, daar raak ik niet over uitgepraat.

5. Advies
Tijdens de Kinderboekenweek word ik vaak om advies gevraagd en mag dus nog meer praten over kinderboeken. Ik mag de leukste kinderboeken aanraden voor in de klas of thuis. I like it!

6. Kinderboekenbal
I am a lucky bastard, want als vrouw van … mag ik naar het Kinderboekenbal.

7. Schrijvers en uitgevers
En onder andere op het bal ontmoet ik schrijvers, illustratoren en uitgevers. En dat blijken hele leuke, aardige mensen te zijn! ;)

8. Boeken, boeken, boeken
Een van mijn grote hobby’s: boeken lezen en erover praten. En deze tien dagen staan helemaal in het teken van de boeken die ik het meeste lees, kinderboeken. Ik praat heel graag, in het algemeen, dus kan mijn hart ophalen deze tien dagen.

9. Lezen
Ik probeer nog meer te lezen dan ik al doe. In een hoekje kruipen met een boek doe ik niet zo vaak meer. Maar deze tien dagen zijn de tijd om te lezen natuurlijk.

10. Boeken verkopen
In deze tien dagen werkt mijn man keihard. Optreden hier, signeren daar. En hij verkoopt extra veel boeken in deze tien dagen. KA-CHING. Ik hoor de euro’s al de huiskamer binnen rollen ;).

Waarom houd jij van de Kinderboekenweek?