wat leerkrachten denken in de laatste schoolweken

10 x wat leerkrachten denken in de laatste schoolweken

Is het echt nog zo kort? Ik heb nog duizend dingen te doen. Mag ik al naar bed? En hoeveel van mijn favoriete pakken chocola zal ik inslaan? 10 x wat leerkrachten denken in de laatste schoolweken

Wat leerkrachten denken in de laatste schoolweken

1. Zo kort nog?

Echt nog maar zo weinig tijd tot de zomervakantie? Ik moet nog groepsplannen evalueren, afscheidscadeautjes maken, werkjes in de mappen doen, overdrachten doen, alles in Parnassys noteren en dan al die oudergesprekken nog. Mag ik er nog wat weken bij?

2. Moet ik ze zo echt gaan missen?

Wat zal ik die lieve snoetjes en leuke gesprekken missen in de vakantie.

Lees ook: HE BAH, BIJNA VAKANTIE…..;)

3. Mag ik naar bed?

Wallen tot op mijn knieën, chagrijnig tot en met. Zoals mijn partner altijd zegt: ‘Die laatste schoolweken houd ik me maar stil, als ik nog een beetje een leuke vrouw wil’. 😉

4. Hoe lang nog tot de zomervakantie?

De aftelkalender hangt al voor mezelf op de deur, compleet met flessen wijn die ik kan afstrepen tot eindelijk die langverwachte zomervakantie verschijnt. Elke dag sleep ik mezelf een beetje meer naar de kalender en naar school.

5. Waar is de koffie/cola/energiedrank?

Liters gaan er doorheen in de laatste schoolweken. Alles om maar dat laatste beetje energie nog uit de poriën te kunnen knijpen. Zelf ben ik zwanger en moet ik het doen met een kop per dag. Hoe ik dat doe? Een heleboel suiker pure wilskracht natuurlijk! 

Lees ook: JUF MAIKE NIEUWS!

6. Zal ik tien pakken van mijn favoriete chocola kopen of twintig?

Is dat een vraag? Om vervolgens het hele schap chocola in mijn winkelwagentje te kieperen.

Vind ook de to do list laatste schoolweken af.

7. Hoeveel kan ik de kinderen zelf laten schoonmaken van de klas?

Ach wat, het is warm! ‘Hier hebben jullie wat touw en wat sponsen. Ik zou zeggen: bind de sponsen vast op armen en benen en poetsen maar!’

Lees ook: WAT LEERKRACHTEN ECHT WILLEN IN DE LAATSTE SCHOOLWEKEN

8. Zou ik de muziek in de klas op volume gaatje-in-trommelvlies kunnen zetten?

Of zouden de ramen knappen als ik vervolgens krijsend elk nummer meeblèr dat ik maar een beetje ken?

9. Zal ik al aangekomen zijn?

Al die traktaties laat ik nu niet aan mijn neus voorbij gaan. Sterker nog, elk jarig kind dat mijn klas langs loopt, grijp ik bij de lurven om vervolgens ook alle traktaties voor mijn collega’s op te vreten.

10. WEEEEEEEEEEEEKEND!!!

Niks fijners in die laatste drukke schoolweken als weekend. Ik Chill ‘m!

Lees ook: 12 DINGEN DIE IK DENK TIJDENS HET SCHRIJVEN VAN DE RAPPORTEN

Uitgelichte foto: Shutterstock

 

Leerkrachten humor 10x wat leerkrachten denken in de laatste schoolweken