11 keer wat je denkt als leerkracht voor de Sinterklaastijd

11 keer wat je denkt als leerkracht voor de Sinterklaastijd

Sinterklaas is alweer bijna in het land en het Sinterklaasjournaal start. Ik denk altijd een heleboel voordat die leuke, maar ook drukke tijd aanbreekt. Zoals: kijk die snoetjes nou en zoveel keus, wat moet ik nou kiezen om te doen? 11 keer wat je denkt als leerkracht voor de Sinterklaastijd

11 keer wat je denkt als leerkracht voor de Sinterklaastijd

1. Nu al?

De herfstvakantie is toch nog maar net voorbij? Is het nu echt alweer tijd voor de man met de witte baard? Jep, Sint-Maarten is ook al geweest. Hoppa, de drukte in!

2. Wat een werk…

Leuk om het Sinterklaasjournaal te volgen, mooi materiaal hebben ze gemaakt weer! Maar man, wat een werk, wat een voorbereiding…

3. Ik maak het mezelf makkelijk dit jaar

Deze volgt op de vorige. Want je hoeft het niet te doen als in de handleiding natuurlijk. Hoe rustiger, hoe beter. Je kan het ook clusteren, zaken overslaan, aanpassen aan je klas. Ik maak het mezelf niet te moeilijk hoor, het is al druk genoeg…

4. Wat hebben ze er zin in!

Ach, die lieverds, kijken zo uit naar de komst van de Sint. Zoveel enthousiasme en plezier, love it!

5. Wat heb ik er zin in

Toch vind ik het een van de leukste tijden van het jaar, magisch dat Sinterklaasfeest. (Een klein tikkeltje minder misschien sinds de discussie zo heftig is). Maar de kinderen genieten zo en daar geniet ik weer van.

Lees ook: GEDICHT VOOR DE KLEUTERJUF (OF -MEESTER)

6. Feestje!

Wie houdt er niet van een feestje? Ik swing regelmatig mee als ik weer eens de pietendans aanzet op het Digibord. Daar wil je geen filmpjes van zien ;).

7. Kijk die snoetjes nou

Zo vol verwondering, enthousiasme, leuke spanning, verlegenheid, lieve snoesjes van me.

8. Toch wel een beetje druk

Kinderen druk, juf druk, meester druk, druk druk druk is wel het woord dat bij deze tijd hoort.

9. Is het al kerstvakantie?

Ik word een tikkeltje moe merk ik ;).

10. Zoveel te doen, wat moet ik kiezen?

Er zijn zoveel leuke ideeën op zoveel sites, wat moet ik kiezen? Ik wil alles doen! Maar dat lijkt me nou net niet zo handig… 😉

11. Rustaaaaaaaag!

IK MOET NU WAT RUST BRENGEN BIJ DIE DONDERS! Adem in, adem uit, het komt altijd goed. Hoppa: rustboekje op de tafels.

Lees ook: 10 TYPEN LEERKRACHT SINTERKLAAS ORGANISEREN

Afbeelding: Sinterklaas with notebook. isolated on white background. Door hans.slegers