13 x spelen met water

Yes, het is warm, heerlijk naar buiten! Heel fijn die zon, maar we kunnen ook wel wat afkoeling gebruiken. 13 x spelen met water

13 x spelen met water

1. De tuinsproeier

Altijd een succesnummer: zet de tuinsproeier aan. De kinderen kunnen er doorheen rennen of erin springen. Heb je geen tuinsproeier? Zet dan de tuinslang aan en laat de kinderen hier zelf mee kliederen. En handig, ze kunnen meteen de planten water geven ;).

2. Waterglijbaan

Zorg voor een tentzeil (zo een die je onder je tent legt) of grote vuilniszakken die je open knipt. Plak de vuilniszakken met ducktape aan elkaar. Zorg daarbij voor een rechte baan. Zet de tuinslang erop en glijden maar op de waterglijbaan! Wil je ‘m extra glad? Doe er dan wat shampoo of afwasmiddel bij.

3. Knikkerbaan in het water

water in de knikkerbaan

Laat de kinderen een baan bouwen en zet deze in een bak wat met water. Doe er plastic bekers bij en laat de kinderen het water door de knikkerbaan gieten. Extra leuk om te ontdekken of de knikkers sneller of langzamer gaan met het water.

4. Watermuur

Zorg voor plastic flessen, bakjes en buizen. Knip de onderkant open. Maak deze materialen vast aan je schutting of een groot bord met draad. Laat de kinderen het water van boven naar beneden gieten.
Mamaliefde en Juf Henrike hebben mooie voorbeelden.

5. Zelf luchtje maken

Dit was mijn favoriete activiteit als kind. Ik plukte de bloemen die mochten. Stopte ze in een bak met water, pakte er een grote lepel bij en roeren maar! Zo maakte ik mijn eigen eau de cologne. Die vreselijk rook, maar wel heel leuk was om te doen ;).

6. Sponsgevecht

Sponsgevecht

Zorg voor aardig wat sponsen in een plastic bak. Het liefst sponsen van verschillend formaat. Laat de kinderen een sponsgevecht houden. Je kunt er ook torens en iglo’s mee bouwen. Lekker koel.

7. Soppen maar!

Soppen maar!

De kinderen vinden het heerlijk om van alles te wassen. Pak een grote plastic bak, stop er plastic speelgoed bij en doe er veel afwasmiddel en water in. Dat schuimt heerlijk!

8. Bevroren speelgoed

Zet allerlei soorten plastic speelgoed in plastic bakjes in de vriezer. Laat de kinderen er de volgende dag mee spelen. Ze ontdekken van alles.

Lees ook: SPELEND ONTDEKKEN MET BEVROREN SPEELGOED

13 spelen-met-water activiteiten

9. Koffiehuis

Zorg voor potten, pannen, bekers, kloppers, melk, zand en water.
Laat de kinderen experimenteren met het zand en water. De melk kunnen ze zelf kloppen, zodat ze ‘koffie’ kunnen maken.

10. Tekenen met water

Geef je kind een aantal kwasten en een bakje met water. Nu kan hij of zij schilderen op de tegels. Snel een foto maken als het een mooi kunstwerk is, het droogt natuurlijk snel weer op ;).

11. Stoepkrijtverf

Je kunt verf maken door stoepkrijt te raspen en dit te mengen met water. Kijk hier voor de beschrijving.

Lees ook: 30 WARM WEER ACTIVITEITEN BUITEN EN BINNEN

12. Watertafel

Watertafel zee

Maak je eigen watertafel met een grote plastic bak (bijvoorbeeld om spullen in op te bergen) of een lekbak van de wasmachine. Stop er leuke items in zoals stenen, bootjes en/of vissen.

13. Help mee met de was

Laat je kinderen meehelpen met de was. Zorg voor wat ‘was’, bijvoorbeeld in de vorm van washandjes. Zorg voor een teiltje met wat wasmiddel (bij de Kruidvat koop je speciaal vakantiewasmiddel) en laat je kinderen wassen.

Deel jouw water activiteit! 

BewarenBewaren