14 keer wat elke leerkracht in de herfstvakantie moet doen

14 keer wat elke leerkracht in de herfstvakantie moet doen

Een heel boek lezen, buiten door de bladeren rollen, uit je comfortzone stappen of ga naar de sauna. Uitrusten is de key met 14 keer wat elke leerkracht in de herfstvakantie moet doen

14 keer wat elke leerkracht in de herfstvakantie moet doen

1. Uitslapen of tot 12 uur in bed blijven

Heerlijk, uitslapen of uren boeken lezen in bed. Als je geen kinderen hebt dan hè… Uitrusten is de key.

2. Plan niks

Hoe heerlijk is het dat je even echt helemaal niets hoeft. Geen lessen voorbereiden, nakijkwerk, oudergesprekken,  of werkdruk. Even helemaal niks.

3. Lees een (heel) boek

Doe eens wat je de kinderen in de klas aanraadt: lees een boek! Heerlijk met een dekentje op de bank en een dampende kop thee ernaast. (En vooruit, een handje pepernoten, of tien…) Kan natuurlijk vakliteratuur zijn, maar hoe fijn als je je even helemaal kunt verliezen in een boek?

4. Koop eens iets voor jezelf

Je gaat los in de Action, maar nu eens niet voor je klas. Koop die eenhoornsloffen met überfoute glitters die je altijd al wilde hebben of stort je op alle bakjes om je huis eens goed te ordenen.

5. Spreek af met je vrienden!

Kun je eindelijk eens een dinertje met vrienden in de avond doen. Zonder dat je na een wijntje al onder de tafel ligt te slapen met het kwijl druipend op het vloerkleed.

6. Beeld je in dat het de jaren ’70 is

We zijn allemaal vastgekleefd aan onze smartphone, maar soms geeft het veel ruimte om het even weg te leggen. Lees: achter slot en grendel verstoppen (maar dan wel dat je je gezellige ringtone kan horen). En iedereen wil wel even een hippie zijn toch? Dus trek je gekleurde shirt aan, zet wat wierook in je kamer en chillen maar!

7. Bak iets

Slaat de regen tegen de ramen en wil je het liefst de hele dag in je bed terugtrekken? Klim rond lunchtijd uit je bunker en bak iets. Ga er vervolgens mee langs bij vrienden. Dubbel succes verzekerd! Je mag het overigens ook bij mij afleveren, vind ik ook niet erg ;).

8. Dans op gabbermuziek, schilder een laken of schrijf een boek

Stap uit je comfortzone en doe iets wat je altijd al eens had willen doen. Doe eens gek, gooi je haar los. Werkt heel bevrijdend.

9. Shoppen!

Doe je best en scoor een outfit die leuk is voor een avondje uit én praktisch is voor in de klas. Het moet dus lekker zitten én goed tegen vlekken kunnen.

10. Maak een fotoboek

Mijn nummer 1, maar waar ik nooit aan toe kom… Maak een fotoboek! Heerlijk online knutselen. En een tip: maak het jezelf niet te moeilijk, er zijn templates genoeg waar je zo je foto’s aan toevoegt.

11. Denk vast na over de zomervakantie

Als je nu boekt, is het een stuk goedkoper dan later in het jaar! En hoe relaxt is het om alvast weg te dromen over de witte kiezelstranden die je wilt bezoeken.

12. Neem een massage of ga naar de sauna

Ik probeer minstens een keer per vakantie naar de sauna te gaan om even hard te ontspannen (zonder dat ding van puntje 6). Een massage is een goede tweede. Je verdient het!

13. Ga naar buiten

Spring uit je bed, gooi de dekens op de grond, trek een warme jas aan en maak een stevige wandeling in het bos. En voor een extra geluksgevoel rol je ook nog even lekker door de bladeren.\

14. Of doe de dilemma quiz

Speel de LEERKRACHT DILEMMA WAT WIL JE LIEVER… QUIZ met je leerkracht BFF. 

Wat wil jij echt doen deze herfstvakantie? 

Afbeelding: Mother and daughter in autumn yellow park. Door Andrew Angelov

14 keer wat elke leerkracht in de herfstvakantie moet doen