20 online tips voor Sinterklaas

Sinterklaas is weer onderweg met zijn stoomboot van Spanje naar Nederland. Er is zoveel te doen rondom dit fantastische thema. Ik zet de leukste tips voor op school en thuis voor je op een rij. 20 online tips voor Sinterklaas

online tips Sinterklaas

20 online tips voor Sinterklaas

Thuis

Wil je thuis ook aan de slag rondom Sinterklaas? Ik heb leuke tips voor je.

1. Kinderen vinden het vaak heel spannend dat Sinterklaas komt. Ze vinden het lastig om te bepalen hoe lang het nog duurt. Om ze erbij te helpen, kun je een aftelkalender inzetten.

Follow Maike Douglas-Westland’s board Aftelkalender Sinterklaas on Pinterest.

2. Stimuleer thuis je kind in de ontwikkeling in het thema Sinterklaas. Doe bijvoorbeeld rekenspelletjes met de pepernoten.

3. Wil je een surprise maken, maar je hebt geen lijm in huis? Wat dacht je van zelf je lijm maken?
Dit is supersnel en makkelijk met bloem en water.

4. De Sinterklaastijd is voor veel kinderen hectisch. Ik geef je tips hoe je de Sinterklaastijd rustig en overzichtelijk kunt houden voor kinderen.

5. Juf Bianca heeft een leuk telspel om te tellen en dobbelen met pepernoten.

6. Hipenhot heeft een heel leuk blog over hoe je je huis kunt aankleden in het thema Sinterklaas. Er staan ontzettend leuke tips voor kinderen in!

7. Susan Spekschoor heeft leuke app tips voor je in het thema Sinterklaas.

Op school

1. Maak pepernoten- en of chocoladeklei en laat de kinderen ermee spelen. Ze kunnen pepernoten maken, koekjes afdrukken, chocoladeletters kleien, en chocolademelk maken.
Je kunt de pepernotenklei van Juf Bianca gebruiken. Je kunt ook play doh maken en hier cacao of speculaaskruiden aan toevoegen.

2. Wil je met de kleuters aan het werk? Ik heb allerlei tips bij de lesdoelen voor groep 1/2 voor je.

3. Fijn in de hoeken werken? Maak bijvoorbeeld eens een posthoek van je huishoek, of een inpakkamer. Juf Bianca heeft nog meer tips voor de hoeken voor je.

4. In de hoeken kun je wat werkjes neerleggen. Laat de kinderen bijvoorbeeld schoenen sorteren of iemand zoeken die tot snoepgoed tot 20 kan tellen.

5. Ik heb een aantal verhaaltjes geschreven voor beginnende lezers. Het zijn begrijpend lezen werkbladen voor kleuters, groep 3 en groep 4.

6. Juf Sanne heeft ontzettend veel lesmateriaal in thema Sinterklaas voor je.

Creatief

1. Heb je niet zoveel tijd, maar wil je toch een leuke knutsel maken? Je kunt heel snel een pietje en Sinterklaas maken. Het enige dat je nodig hebt is verf, een kwast en je hand.

2. Bij Juf Sanne kunnen de kinderen zelf een schoorsteen leren metselen.

3. Juf Anke heeft een heleboel knutsels voor je. Van vouwen tot een piet van een melkpak. En van een wascopiet tot een stoomboot van mozaïek.

Boeken

1. Mijn absolute favoriet is Sinterklaas van Charlotte Dematons. Zo gedetailleerd en vol grapjes en de meest prachtige illustraties die ik graag allemaal als poster aan de muur wil hangen.

2. De Spiekpietjes hebben mijn hart gestolen. Het zijn schattige, kleine pietjes die voor de grote pieten kijken of je wel lief bent. Ze komen dus al eerder naar Nederland om te spieken voor Sinterklaas. Gedraag je dus maar ;).

3. Moffel en Piertje zijn favoriet bij elke kleuter. En zij vieren ook Sinterklaas, gezellig!

Cadeautjes

1. Cadeautjes horen ook bij Sinterklaas. Zo zijn er goedkope schoencadeautjes te vinden, allemaal niet duurder dan 5 euro. Wat dacht je van een leuke bal, of clicks? Mijn kleuters zijn er uren zoet mee geweest.

2. Op Lisanneleeft zag ik allerlei cadeautjes die je zelf kunt maken.

Banner gesponsord blog