40 jaar PLAYMOBIL Limburg museum

Van Linda kreeg ik de tip om (voor regio Zuid) aankomende week naar het Limburgs museum te gaan. Ze is er de hele dag met haar kinderen geweest vanwege de tentoonstelling 40 jaar Playmobil. 

T/m 27 augustus is een reizende tentoonstelling over PLAYMOBIL te zien in het Limburgs museum.

40 jaar PLAYMOBIL

PLAYMOBIL

Sinds 1974 is PLAYMOBIL, het systeemspeelgoed dat door Hans Beck werd bedacht, een klassieker in vele speelkamers van kinderen. Er werden inmiddels 2,9 miljard van de populaire en kenmerkende speelfiguren en talloze speelwerelden geproduceerd, om kinderen in meer dan 100 landen wereldwijd speelplezier te bezorgen.

40 jaar PLAYMOBIL

Tentoonstelling

De expositie 40 jaar PLAYMOBIL is in 2013 ontwikkeld door het historisch museum in Speyer (D). In elf maanden tijd kwamen meer dan 200.000 bezoekers naar 40 Jahre Playmobil – Eine Abenteuerreise durch die Zeit.

40 jaar PLAYMOBIL

Wat te doen

Er zijn vijftig levensgrote Playmobil figuren. Grote diorama’s van Playmobil miniatuurwerelden. En speeltafels waaraan zelf met de bekende speelgoedfiguurtjes kan worden gespeeld.

Herfstvakantie

Aankomende week zijn er speciaal voor de herfstvakantie verschillende activiteiten:

Stop-motion film: iedere dag kun je bij de PLAYMOBIL tentoonstelling je eigen stop-motion film te maken. Met het PLAYMOBIL speelgoed bedenk je zelf hoe de scènes eruit moet komen te zien en met een gratis app kun je zelf je eigen (stop-motion) film maken. Camera, klaar? En … actie!

Workshop stop-motion : zaterdag 29 oktober leer jij als een pro je eigen stop-motion film te maken. De workshop start om 14.00 uur. Meld je aan via [email protected], opgeven kan t/m 25 oktober!

Ontwerp je eigen PLAYMOBIL figuur: iedere dag kun je tussen 14:00 en 16:00 uur zelf een eigen PLAYMOBIL figuurtje ontwerpen. Kies zelf de kleding, het gezicht, het kapsel en zet je figuurtje zelf in elkaar. Natuurlijk mag je jouw eigen creatie mee naar huis nemen!

Raad het aantal muisjes: doe mee met de prijsvraag en maak kans op een leuke prijs. Hoeveel PLAYMOBIL muisjes denk jij dat er in de pot zitten?

Diorama PLAYMOBIL

Met de klas

Ook kun je met de klas naar de expositie. Ze maken een reis door de tijd langs verschillende periodes in de geschiedenis. Ook zien ze hoe een PLAYMOBIL poppetje wordt gemaakt.