500 appjes die ik niet wil lezen WIN

500 appjes die ik niet wil lezen WIN

Nog een boek over pesten, maar zoals ik al zei, daar kan ik niet genoeg aandacht aan geven. 500 appjes die ik niet wil lezen gaat over de nieuwste vorm van pesten: cyberpesten. Esper wordt gepest, maar de meester weet van niks. Wat nu? Je kunt een exemplaar winnen. 

500 appjes die ik niet wil lezen

Onderzoek toont aan dat cyberpesten is verdubbeld sinds corona en het thuisonderwijs (Pointer op Radio NPO1), bekijk het artikel hier. In 500 appjes die ik niet wil lezen beschrijft Maren Stoffels de impact van cyberpesten – dat niet alleen op school plaatsvindt, maar ook thuis doorgaat, onzichtbaar voor leerkrachten en ouders.

Maren Stoffels

Maren Stoffels (1988) bezoekt ruim 70 scholen per jaar. Als geen ander weet zij waarover kinderen en jongeren graag willen lezen. Zelfs de ‘moeilijkste’ lezers krijgt ze aan het lezen. Maren staat bekend om haar spannende thrillers en haar boeken over actuele onderwerpen, zoals haar recent verschenen Ik moet dit doen, over dwangstoornissen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerder nog geen boek van haar las,  maar ze staan goed aangeschreven.

500 appjes die ik niet wil lezen WIN

Het verhaal van 500 appjes die ik niet wil lezen

Het boek start als volgt:

Esper kijkt nog een keer naar de groepsapp. Sinds gistermiddag zijn er misschien wel vijfhonderd berichtjes bij gekomen. Vijfhonderd berichtjes die hij niet wil lezen, maar tegelijkertijd kan hij niet anders. Zijn ogen worden ernaartoe getrokken als een magneet.

Het verhaal

Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuiskomt, gaat het pesten gewoon door. Zijn klas maakt een groepsapp aan om foto’s en berichten over Esper te versturen. Ze laten hem geen seconde met rust – en niemand heeft het in de gaten… Wat moet je doen als het pesten onzichtbaar is, en als je telefoon verandert in een vijand vol appjesdie je niet wilt lezen? Esper bedenkt uiteindelijk een geniaal plan.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Ik vind het boek geschikt voor groep 7 en 8 vanwege het verhaal en wat er gebeurt. Het is niet te heftig, dus sterke lezers in groep 6 kunnen het ook lezen. Er staat dan ook aanbevolen vanaf 9 jaar, maar ik zou 10 jaar zeggen. Het leest makkelijk en het is heel spannend. Meteen vanaf het begin zit je in het verhaal en wil je het uitlezen. Je ziet goed hoe naar kinderen naar elkaar kunnen zijn over de app. Echt een boek voor deze tijd, aanrader dus. Kinderen kunnen dit zeker in de praktijk meemaken.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 9 november mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staan affiliatie links in dit blog.