5e Jaarcongres: Leve het jonge kind

Dinsdag 8 november vindt alweer de vijfde editie plaats van het jonge kind congres. Deze keer met titel Leve het jonge kind. Zie ik je daar? 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor: leerkrachten in de onderbouw, remedial teachers, intern begeleiders, (ortho)pedagogen, zorgcoördinatoren, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang en PABO/ROC studenten en docenten. En natuurlijk ieder ander die het jonge kind een warm hart toedraagt.

Programma

Dr. Bas Levering, hoofdredacteur Pedagogiek in Praktijk gaat tijdens de opening in gesprek met Sieneke Goorhuis-Brouwer over de actualiteiten in en rondom het jonge kind.

Dr. Laura Batstra, universitair hoofddocent Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen geeft een lezing over de prestatiedruk en schoonheidsidealen in onze maatschappij.

Betsy van de Grift MHA, bekend van Peuteren en Kleuteren doet een ode aan de kleuterjongen.

Wieteke van Dort, zangeres en auteur zingt kleuterliedjes.

Prof.dr.Bruno Vanobbergen, Vlaams kinderrechtencommissaris, Kinderrechtencommissariaat kijkt naar wat spel en vrije tijd vanuit een kinderrechtenperspectief kunnen betekenen. Welke inspiratie ligt hier voor pedagogische professionals?

Prof. Michel Vandenbroeck, Voorzitter Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek Universiteit Gent vertelt dat er gerust wat meer educatie mag zijn in de kinderopvang en vooral ook best wat meer zorg op school – als we echt van een holistische kijk willen spreken.

Lenneke Gentle, Studio Swing – Podium voor Dans & Spel. Voor iedereen die danst, speelt en leert met jonge kinderen laat zien hoe je meer kunt bewegen met jonge kinderen.

Deelsessie

Daarnaast kun je je inschrijven voor interessante deelsessies. Ik heb me ingeschreven voor meer informatieve workshops, maar ik kan de workshop van Jeroen Schipper ook erg aanraden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de site van het congres op de site en meld je aan.