5x doen met kleuters die gek zijn op dieren

5x doen met kleuters die gek zijn op dieren

Door Karlien. Mijn jongste is gek op dieren. Hij is nu 4 en sinds een jaar is hij gefascineerd door dieren. Inmiddels hebben we al allerlei leuke spelletjes met hem gedaan die met dieren te maken hebben. Dit zijn mijn tips om te doen met kleuters die gek zijn op dieren.

Deze spelletjes doe je met kleuters die gek zijn op dieren

Schaduw natekenen

Ok, eerlijk: deze tip komt van de kleuterjuf. Maar ik vond het zo’n goed idee dat we dit thuis ook gaan doen. Met de buitenlesdag kregen de kleuters een vel papier, een speelgoeddier en een potlood. De zon scheen, dus er was een goede schaduw zichtbaar. Deze schaduw trokken ze na en kleurden ze vervolgens in.

Bekijk ook: SCHADUW

Engelse woorden

Onze jongste kijkt regelmatig op Netflix een serie over dieren. Deze serie is in het Engels. We kwamen erachter dat hij ook echt geïnteresseerd keek, toen hij de Engelse woorden voor de dieren ging gebruiken. Sindsdien oefenen we Engelse woordjes met hem. Je kan dit met jouw kleuter ook heel eenvoudig doen. Bijvoorbeeld door in prentenboeken dieren aan te wijzen en ook de Engelse term te gebruiken.

Vogels spotten

We waren in een fort en daar lagen oude gidsen over vogels. Hierin stond ook een kalender, waarop je kon aangeven wanneer je welke vogel zag. Ook waren er veertig vogels bij afgebeeld. Sinds ze deze kalender hebben, vraagt onze kleuter geregeld wanneer we weer gaan wandelen. Ook leert hij er veel soorten vogels door kennen.

Kwartet of memory

Een dierenkwartet of -memory is een uitstekende manier om te oefenen met gezelschapsspelletjes. Daarnaast is het voor je kind ook leuk, omdat er allerlei dieren te verzamelen zijn.

Dierentuin bouwen

Wij hebben een hele verzameling duplo, blokken plus het een en ander aan dieren. Maar ook met andere blokken en speelgoedbeesten kan je prima aan de slag met dit idee. Bouw samen een dierentuin of kinderboerderij. De kleuters worden op die manier ook uitgedaagd om na te denken over hoe je een dierentuin inricht (dus een hok, en een plek om buiten te lopen e.d.). Daarna speelt onze zoon hier urenlang mee.

Lees ook: THEMATISCH WERKEN MET DUPLO

Wat zijn jouw tips voor spelletjes voor kleuters die gek zijn op dieren? 

Uitgelichte afbeelding: AlesiaKan / Shutterstock.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren