6 x Leerkracht in het weekend: de realiteit

6 x Leerkracht in het weekend: de realiteit

Yes, het is weer weekend! Tijd om te sporten, met vrienden af te spreken en lekker lang te slapen. Of toch niet? Leerkracht in het weekend: 6 x de realiteit i.p.v. de gestelde doelen.

6 x Leerkracht in het weekend: de realiteit

1. Doel: lang uitslapen

Je hebt er zo’n zin in! Geen blèrende wekker in je oor, maar lekker lang uitslapen. De realiteit: je hebt kinderen die natuurlijk in het weekend om 6.00 uur naast je bed staan en die je op schooldagen met nog geen hamer om 7.00 uur uit bed gedrild krijgt. Of: je interne wekker gaat aan om 7.00 uur, die doet het ook alleen in het weekend.

2. Doel: afspreken met vrienden

Het staat al weken in de agenda: lekker met de meiden een avondje op stap. Een drankje drinken (met zo’n flamingorietje, van papier uiteraard) en een dansje doen. Je nieuwe rok hangt al bij je kast. Maar dan gaat er een buikgriepvirus door de klas. Drie keer raden wie er precies dat weekend ziek is. Jep, jij dus. En alleen in het weekend hè…

3. Doel: lekker sporten

Om 7.00 uur op zaterdag gaat die interne wekker. Over anderhalf uur moet je in het bos staan voor een lesje uitputtende boothcamp. Vanuit je bed doe je moeizaam het gordijn een beetje opzij. Het regent. En je besluit dat 5 dagen per week achter kinderen aanrennen en de hele dag staan ook topsport is.

4. Doel: nakijkwerk wegwerken

Er liggen nog wat toetsen op je te wachten om nagekeken én ingevoerd te worden. Dit weekend heb je een heel vrij weekend. Geen familiebezoekjes of andere verplichte bezigheden. Lekker de tijd om je nakijkwerk weg te werken. De werkelijkheid? Op vrijdagmiddag veeg je de laatste papieren van je bureau in je tas. Daarmee gooi je per ongeluk je koffie om, over, jawel, die toetsen die je nog moet nakijken. Ach ja, had je toch geen zin in.

5. Doel: de was

Je kledingkast is leeg en je wasmand puilt uit. Uit pure ellende heb je er maar een bij gekocht. Tijd dus om de was te doen. Je sorteert de boel en gooit de eerste was in de wasmachine. Die je vervolgens het hele weekend vergeet, zodat het op zondagavond gek ruikt. Je geeft het op en bestelt wat kleding online : vandaag besteld, morgen in huis.

6. Doel: eten voorbereiden voor de komende week

Hoe doen die collega’s het toch? Een heerlijk ogende salade of beker yoghurt met fruit en muesli klaar hebben om tijdens de lunch op te eten? Met veel moeite werk jij in 5 minuten een boterham weg en spoel je de boel weg met koude klassenthee. Je besluit het deze week anders te doen. Dit weekend bereid je vast al je lunches voor, zodat je gezond de week door kan. Tijdens het snijden van de sla val je bijna in slaap en je besluit even een minuutje op de bank te gaan liggen. 6 uur later word je wakker en kan je de sla naar de varkens brengen.

Hoe zijn jouw weekenden? 

Afbeelding van Fizkes/Shutterstock

6x Leerkracht in het weekend, de realiteit