7 tips voor Hannah als klassenmoeder

7 tips voor Hannah als klassenmoeder

Hannah uit de serie de Luizenmoeder is gepromoveerd tot klassenmoeder. Ze moet zich staande houden tussen de grillen van juf Ank en immer zwaaiende andere ouders. Tips voor Hannah als klassenmoeder. 

7 tips voor Hannah als klassenmoeder

1. Bel nooit of te nimmer de juf

Tenminste, niet als je niet per ongeluk getuige wil zijn van een ruzie tussen juf Ank en haar man. Omdat ze voor thema lentekriebels het huis vol bloemen heeft gezet. Ook de trap. En de wc. Zelfs het master bed staat vol.

2. Geen ouderbijeenkomst

Een ouderbijeenkomst beleggen om alle wensen van de ouders rondom Sinterklaas te horen? Gewoon geen goed idee. Je loopt het risico om volgend jaar nog niet klaar te zijn met de wensenlijst.

3. Zoek geen luizenouders

Laat dat maar aan juf Ank over. Met haar priemende ogen komt geen enkele ouder onder haar eisen uit.

4. Vraag om hulp

Je hoeft niet alles alleen te doen, echt niet! Bedenk wel goed wie je kiest als extra klassenouders. Niet Nancy dus, maar bijvoorbeeld die hunk van een vader van Eva’tje uit de groep. Als hij vrij is tenminste…

5. Maak een planning

Zorg voor een planning met alle feesten dat schooljaar, ben je voorbereid. Zet daar ook de verjaardagen van de kinderen op. Wel zo leuk als ze hun eigen dag hebben om ter trakteren. Hoef je ook niet terug naar huis met je perenmolletjes.

6. Vraag geld bij de directeur

Beetje kletsen, beetje je been tonen. Je hebt die man zo om. Kun jij mooi de klas herinrichten met al dat geld dat je ontvangen hebt. En een paar boeken (lees: één) kopen voor de klassenbieb, natuurlijk…

7. Cadeautje voor de juf

Aan het einde van het jaar is het toch wel een beetje je taak om een cadeautje te regelen voor de juf. Mag ik een suggestie doen? Wijn en een bon om uit eten te gaan. Daar heeft ze in de zomervakantie tenminste eindelijk weer tijd voor.

Met deze tips kom je het schooljaar wel door, succes Hannah!

Bron: AVROTROS Fotocredits: Elvin Boer

7 tips voor Hannah als klassenmoeder