8 keer wat ze je niet vertellen op de Pabo

8 keer wat ze je niet vertellen op de Pabo

Je leert van alles over didactiek, pedagogiek en krijgt een stevige portie vakkennis. Maar er is ook genoeg dat je niet leert op de Pabo. Mag er ook een vak bij komen met alle -laten we het bijzonderheden noemen- van het beroep? Wat ze je niet vertellen op de Pabo…Lees dit blog met een korrel zout. We vinden ons vak natuurlijk fantastisch! Maar soms een beetje relativeren mag best… 

Lees ook: 11 REDENEN WAAROM LESGEVEN ZO FANTASTISCH IS

Wat ze je niet vertellen op de Pabo

1. Hoe je de grootte van je blaas oprekt

Blaas meloen

Kon je tijdens de lessen op de Pabo nog wel eens wegsneaken, wordt dat toch wel erg lastig als je zelf degene bent die les geeft. Het is even trainen, maar na een tijdje kun je het een hele dag volhouden zonder te plassen.

2. Het contact met ouders

Natuurlijk, je oefent met slecht nieuws gesprekken, maar je leert niks over het geklaag over wc rolletjes ;). Hoe zou juf Ank daarmee omgaan?

3. Vergaderen, vergaderen, vergaderen

Had ik al vergaderen gezegd? Sommige duren eindeloos en lijken verdacht veel op saaie hoorcollege’s. Ze horen erbij, maar je zou toch graag leren hoe je geïnteresseerd kan blijven kijken terwijl je stiekem een tukje doet. Stokjes iemand?

4. Vermoeide kinderen

Altijd hetzelfde liedje op donderdagmiddag en vlak voor een vakantie. Hoe houd je die bloedjes van kinderen gemotiveerd voor jouw lessen? Ook op ‘moeilijke’ tijden?

5. Je sociale leven

Of liever, het gebrek daar aan. En hoe je het angstvallig probeert in te halen als je vakantie hebt. Waarin je niet-onderwijs-vrienden dan wel weer aan het werk zijn…

6. De virussen

En hoe je het toch elke keer weer voor elkaar krijgt om in de vakantie ziek te worden… Halve klassen in de tijden van de Cito toetsen en iedereen weer beter als jij je niet lekker begint te voelen.

7. De administratie

Na al je verslagen schrijven op de Pabo denk je dat je van dat typewerk af bent. Maar eenmaal voor de klas begint het pas. Rapporten, leerlingvolgsystemen, nakijken, administratie, administratie en administratie. Het is net of je afgestudeerd ben aan Schoevers…

8. Wijn please! (Of koffie, of thee)

De liters wijn, koffie of thee zijn niet aan te slepen. Zeker in aanloop naar een vakantie wordt je consumptie enorm vergroot. En dus wordt ook de grootte van je blaas verder opgerekt.

Niet geleerd op de Pabo? Eenmaal voor de klas leer je het snel genoeg ;). Succes! 

Lees ook: 10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren