8 tips voor Pinterest in de klas

Ik ben een groot fan van Pinterest. Ik gebruik het om inspiratie op te doen, informatie te halen en mijn ideeën te delen. Je kunt het ook heel goed inzetten om je lessen te verrijken. 8 tips voor Pinterest in de klas. 

Pinterest in de klas

8 tips voor Pinterest in de klas

1. Informatie halen

Kinderen, zeker beelddenkers, zijn gevoelig voor illustraties. Laat ze eens informatie opzoeken voor hun verslag of presentatie op Pinterest. Stel een kind maakt een presentatie over vulkanen of aardbevingen, dan zijn daar veel mooie Pinterest borden van te bekijken.

Follow Paula’s board Onderwijs – vulkanen en aardbevingen on Pinterest.

2. Verslag maken

Wat dacht je van de bovenstaande informatie op Pinterest te zetten? Laat de kinderen hun eigen tekst bij de afbeeldingen zetten. Zo hebben ze hun eigen verslag op Pinterest geschreven.

3. Woordenschat uitbreiden

Maak een woordcluster in een Pinterest board. Zo kun je verschillende woordclusters weg zetten waar je verschillende woorden aan hangt. Ik heb zelf bijvoorbeeld een cluster met allerlei cycli van planten en dieren gemaakt.

Follow Groep 1/2’s board Cyclus planten en dieren on Pinterest.

4. Profileer je school

Laat foto’s van leuke activiteiten zien. Pin afbeeldingen van je site. Of laat de kinderen foto’s maken van je school die je op Pinterest zet. 

5. Zaakvakken

Net zoals bij punt 1, kunnen de kinderen informatie over een bepaald onderwerp bij Pinterest halen. Laat ze allerlei afbeeldingen online zoeken die met je onderwerp te maken hebben. Zo nemen ze de stof op een andere manier tot zich. 

6. Creatieve vakken

Natuurlijk kun je zelf ideeën opdoen voor je creatieve lessen. Maar laat de kinderen zelf eens zoeken op Pinterest en laat ze beslissen welke opdracht ze willen uitvoeren. Je kunt ze van tevoren wel een doel geven wat ze gaan oefenen. Zoals met inkt werken. 

Follow Tim Geers’s board Creatief: Allerlei on Pinterest.

7. Werk tentoonstellen

Je leerlingen maken vaak prachtige werken. Zet het op de foto en maak er een overzicht van op Pinterest. Het werk kan mee naar huis, maar de afbeeldingen blijven online. Zo heb je altijd een voorbeeld voor latere groepen. Een museum online. Of inspiratie voor anderen natuurlijk. 

8. Thuis mee leven met de klas

Maak allerlei foto’s van de activiteiten in de klas. Zet ze snel op Pinterest en de ouders kijken thuis mee. 

Kijk ook eens het filmpje van Frank Watching

   

Nog meer Social media in de klas?

12 tips voor Twitter in de klas  

Follow Maike Douglas-Westland’s board Social media in de klas on Pinterest.

Hoe gebruik jij Pinterest?