Waarom leerkrachten zo van lamineren houden

9 x Waarom leerkrachten zo van lamineren houden

Nou ja, houden van is misschien een groot woord. Meer een haat – liefde verhouding. Knippen, plakken en lamineren zelf is nou niet echt een hobby van ons, alles gelamineerd hebben wel. 9 x Waarom leerkrachten zo van lamineren houden

9 x Waarom leerkrachten zo van lamineren houden

1. Ze houden van strak

Kaartjes met strakke randen die recht blijven, heerlijk. De grootste ergernis dus? Scheef afgeknipte kaartjes en het lamineerspul dat los laat en omkrult, brrrrr.

2. Het kan tegen grijpgrage handen

Het liefst zouden we alle spelkaarten van de spelletjes in de klas ook lamineren. En als we toch bezig zijn, alle werkbladen ook, blijft het tenminste netjes. Geen vouwen, vegen, strepen en scheuren, gelamineerde kaarten zijn overal tegen bestand. Zelfs een omgevallen beker gaat (meestal) goed.

3. Het kan tegen bacteriën

Weet je wat zo fijn is van gelamineerde kaarten? Je kunt het afvegen met antibacteriële doekjes, kun je het nog heel lang gebruiken zonder meteen verkouden te worden.

4. Omdat je het eindeloos kan doen

En je kunt er alle kanten mee op. Posters, woordkaarten, knutsels, kleikaarten, er valt zoveel te lamineren. En we zijn er dol op!

5. Omdat de geur zo fijn is

Veel leerkrachten verkiezen de geur van gelamineerde bladen boven de geur van 29 zweterige-net-gegymd-pubers.

Lees ook: 44 KEER IK VOEL ME EEN TYPISCHE LEERKRACHT ALS IK…

6. Het is zo lekker warm

Heb je wel eens midden in de winter je hand op het lamineer apparaat gelegd? Nee? Kan ik ook niet aanraden, hot hot hot! Maar die net gelamineerde bladen, hemels als je net pleinwacht hebt gelopen met -10. En ja, die temperaturen komen er weer aan mensen…

7. Het is zo’n fijn gevoel

Er kan geen mindfulness sessie tegenop. Vers gelamineerde vellen uit het apparaat zien rollen, hmmmm.

8. Slecht gelamineerd is om te huilen

Bobbels, niet blijven plakken, een apparaat dat maar niet warm wil worden, verkeerd geknipt, we kunnen er absoluut niet tegen. Een heel lespakket verkeerd gelamineerd? Om te janken!

9. Je hebt het klaar voor jaaaaaaaren!

En misschien wel de belangrijkste reden: het is klaar voor jaren. Dag werkdruk! Totdat je weer een nieuw Pinterest projectje op de kop tikt natuurlijk…

Afbeelding: school stationary on wooden table door Door crazystocker

Humor Waarom leerkrachten zo van lamineren houden-2