Aangeschafte boeken #1

Ik ben dol op lezen en op kinderboeken! Het lijkt me een leuk plan om de boeken die ik koop met jullie te delen. Wellicht heb je iets aan de tips en word je ook aangespoord om boeken te kopen. Ik trap af met Aangeschafte boeken #1. 

Nieuw aangeschafte boeken

Afgelopen maandag ging ik weer eens naar mijn favoriete kinderboekwinkel, kinderboekwinkel Utrecht. Ik had nog wat boekenbonnen, dus ben even flink los gegaan.

Ik heb een grote liefde voor de boeken van Roald Dahl. Elke keer als ik in de kinderboekwinkel ben, moet er een boek van Roald Dahl mee naar huis. Nu heb ik mijn collectie bijna compleet! Nu dus met het boek Rijmsoep, want die had ik nog niet.

Ik denk dat ik na de collectie van Roald Dahl over ga op de boeken van David Walliams. Wat zijn die boeken grappig zeg! David Walliams is bekend van de serie Little Britain. Die humor brengt hij meein zijn boeken, heerlijk!

hoi hoi wat fijn

Het boek hoi hoi wat fijn is speciaal uitgebracht voor de 60e verjaardag van Nijntje. Lia Reedijk, de vorige eigenaar en oprichtster van kinderboekwinkel Utrecht, mocht het boek samen stellen. Hier maak ik vooral m’n zoontje van 14 maanden blij mee. Hij is groot fan van Nijntje en vindt nu de mooie platen en snelle teksten al leuk. Als hij wat ouder is, kan hij genieten van de leuke verhaaltjes. We kunnen er nog wel een tijdje mee doen dus, mooi!

Vind je die stempels niet geweldig? Ik ben nog wel eens mijn boeken kwijt. Die slingeren dan door de school, zijn per ongeluk op AVI-niveau ingedeeld in de schoolbibliotheek of komen zelfs terug in een krat van de reguliere bibliotheek. Met deze stempels hoop ik dat de boeken altijd weer terug krijg ;).

De ingepakte boeken (zo neem ik nieuwe boeken vaak mee de klas in, extra spannend) zijn Het boek zonder tekeningen en Andre het astronautje gaat naar Mars. Dat laatste boek is omdat de klas helemaal in de ban is van astronauten en ze het eerste deel heel tof vonden.

Het boek zonder tekeningen

Het boek zonder tekeningen is echt een dikke hit in de klas! Ze kunnen ermee ontladen na alle drukte, gekke vrije dagen en getoetst. Ik heb het boek deze week al vijf keer voor gelezen en eerlijk gezegd verveeld het mij ook niet. Ik kan er heerlijk mee spelen en de verontwaardigde juf spelen. Een heerlijk boek, je krijgt er elke klas mee onder de tafel, gegarandeerd!

Dikkie Dik en Dieren ABC

Op de valreep kwam ik bij de Kruidvat nog Dikkie Dik in de tuin en Eric Carle’s Dieren-ABC tegen. Vooral dat laatste boek is fantastisch! Sinds Rupsje Nooitgenoeg ben ik fan van de illustraties van Eric Carle. Hierbij worden alle letters uitgebeeld door dieren, een must voor in je boekenkast!

Ik heb zelf ook weer heerlijk wat te lezen. Fijn met de vakantie in het vooruitzicht.

Wil je ook eens je nieuw aangeschafte boeken delen? Mail me, dan zet ik het op de site.