Achtbanen spreekbeurtpakket Europa-Park

Achtbanen spreekbeurtpakket Europa-Park

Veel kinderen in de bovenbouw (en soms ook in de middenbouw) houden een spreekbeurt. Veel organisaties hebben een spreekbeurtpakket gemaakt, zo ook Europa-Park, over achtbanen. Extra leuk als je er ook bent geweest, zoals wij in de meivakantie.

Waarom een spreekbeurtpakket? 

Kerndoel 2 van het SLO voor Nederlandse taal is: “De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.” Bekijk het hier. Veel scholen willen graag dat leerlingen een spreekbeurt houden om te werken aan dit doel. Op sommige scholen maken de leerlingen eerst een verslag en vervolgens met die informatie een spreekbeurt. Met een spreekbeurtpakket heb je veel informatie op één plek dat je kunt gebruiken. Veel organisaties maken er eentje met belangrijke en leuke informatie. Jozua Douglas (mijn man) heeft bijvoorbeeld ook een leuk pakket voor een boekbespreking dat je gratis kunt aanvragen. 

Achtbanen spreekbeurtpakket

Voor Nederlandse kinderen is er een speciaal achtbanen spreekbeurtpakket gemaakt met een link naar Europa-Park. Kinderen die een spreekbeurt over achtbanen willen houden kunnen een pakket aanvragen via benelux@europapark.de . In dit pakket wordt de geschiedenis van achtbanen beschreven,  de verschillende soorten en de onderdelen en veiligheidssystemen. Het pakket is bedoeld voor kinderen van 10-15 jaar. Ik kreeg er eentje opgestuurd om eens te bekijken, omdat we ook uitgenodigd werden het park te bezoeken in de meivakantie. 

Wat vind je in het pakket? 

Achtbanen spreekbeurtpakket Europa-Park

Ik kreeg een pakket opgestuurd om in te kijken. Zoals je bij de uitgelichte afbeelding ziet, zijn er twee pakketten van Europa-Park. In het pakket met Ed Euromaus erop (de muis) vind je algemene informatie over Europa-Park, zoals een stukje over de geschiedenis, de themagebieden, informatie over de attracties, Rulantica, de shows en overnachten. 

Het achtbanen spreekbeurtpakket ziet er veel flitsender uit en bevat heel veel informatie! Ik vond het zelf ook heel leuk om over de geschiedenis van de achtbanen  te lezen, zoals het ontstaan van de achtbanen (en dat niemand weet wie de eerste maakte) en dat de familie Mack (die Europa-Park creëerden en nog steeds de eigenaren zijn) in de tijd van de opkomst van de achtbanen ook begon met bouwen. 

Natuurlijk staat er veel informatie over snelheid in en dus ook dat er gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht, maar ook hoe achtbanen worden weggeschoten (gelanceerd), dus vind je ook techniek in het pakket. Ik vind het ook mooi dat er informatie over veiligheid in staat, heel belangrijk! En voor kinderen ook zeker wel interessant om meer over te weten. 

Vooral het pakket over achtbanen vind ik heel mooi en er staat genoeg informatie in om een goede spreekbeurt te kunnen geven. 

Aanvragen

Het spreekbeurtpakket kun je aanvragen via benelux@europapark.de .

Je kunt ook gratis een brochure opvragen over Europa-Park via www.europapark.de/aanvraag.