Afscheidscadeau stagiair

Afscheidscadeau stagiair

Door Yvonne. Stagiaires sluiten vaak hun stageperiode af voor de zomervakantie en je wilt ze graag bedanken. Hier vind je 10x een leuk afscheidscadeau stagiaire!

We gaan alweer richting het eind van het schooljaar. Tijd om afscheid te nemen van sommige kleuters die doorstromen naar groep 3, maar ook stagiaires sluiten vaak hun stageperiode af voor de zomervakantie. Je wilt dan natuurlijk een leuk afscheidscadeau maken met de kinderen als herinnering aan de stageperiode en om haar of hem te bedanken voor de gezellige tijd samen. Hier vind je 10 leuke afscheidscadeau’s voor je stagiaire!
*waar stagiaire of haar staat kan natuurlijk ook stagiair of hem staan!

Afscheidscadeau voor stagiaire

1. Theedoos als afscheidscadeau

Bij de bekende discountwinkels kun je vaak een blanco houten theedoos kopen, zoals deze. Verf deze met de kinderen. Lak de theedoos af. Als inhoud kun je dan per stuk verpakte zakjes thee kopen. Maak papiertjes van het zelfde formaat als de theezakjes. Laat alle kinderen op een papiertje iets voor de stagiaire tekenen of schrijven. Plak dit op het theezakje. Zo geef je een cadeau wat thuis ook gebruikt kan worden en kan de stagiaire bij elk kopje thee nog eens aan de klas denken.

2. Vaas voor stagiaire

Koop een glazen vaas, zoals deze en laat die door de klas met glasverf beschilderen. Zorg dat alle kinderen een verse bloem meenemen op de dag dat er afscheid wordt genomen van de stagiaire. Of (nog leuker) laat alle kinderen een zelfverzonnen bloem maken. Op de dag zelf geef jij dan de vaas en daarna komen alle kinderen bij de stagiaire om hun eigengemaakte bloem te geven.

3. Kei

Koop zelf een mooi dienblad met opstaande rand, zoals deze en wat kaarsjes. Laat alle kinderen zelf een steen meenemen en deze op school verven. Zet de naam van het kind op de steen. Lak de stenen en leg ze op het dienblad bij de kaarsen. Als je weet wat de lievelingskleur is van de stagiaire kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de stenen in verschillende tinten in die kleur te laten verven. Maak er een kaartje aan vast met de tekst: ‘Voor een kei van een juf/meester’.

Bekijk ook de leuke downloads afscheidscadeau.

4. Verjaardagskalender

Maak een verjaardagskalender met de kinderen. Print de bijlage hier uit (als je elke maand in een andere kleur print wordt het een vrolijk geheel). Je kunt de voorkant door de kinderen laten tekenen en kleuren. Op het laatste blad kun je alle namen van de kinderen zetten en eventueel de klassenfoto opplakken. De maanden kun je vullen met tekeningen door de kinderen. Bijvoorbeeld door iets te laten tekenen wat te maken heeft met betreffende maand of de kinderen iets laten tekenen in het vakje van hun eigen verjaardagsmaand. Je kunt ook leuke foto’s uit de stageperiode laten printen en die in de kalender plakken.

Verjaardagskalender afscheid stagiaire

Download

5. Vriendenboekje afscheidscadeau stagiaire

Print de bijlage uit. Vul samen met de kinderen hun eigen antwoorden bij de vragen in en laat ze er zelf een tekening bij maken. Bind het samen door er twee gaatjes in te perforeren en maak het vast met een mooi lintje. Met dit afscheidscadeau kan de stagiaire de leukste stageklas niet meer vergeten!

Voorkant vriendenboekje

Voorkant

Invulblad vriendenboekje

Invulblad

Lees ook: een ode aan de stagiaire

6. Canvas

Koop een middelgrote canvas, zoals deze als afscheidscadeau stagiaire en maak daar een schilderij van met de kinderen. Voorbeelden zijn:
– Maak gele vingerafdrukken van alle kinderen in de groep. Teken er bijen van en zet er de tekst ‘Bedankt dat je BIJ ons was’ erbij.
– Maak afdrukken van de handen van de kinderen. Als je zorgt dat je steeds een paar handen erop zet en dan weer laat drogen kun je de handen wat over elkaar heen laten lopen.
– Maak vingerafdrukken van alle kinderen in verschillende kleuren en laat ze er zelf (na het drogen) een bloem van tekenen met stift. Zet de tekst ‘Bedankt dat je ons liet groeien’ erbij. Onderaan het schilderij kun je nog gras tekenen om het afscheidscadeau helemaal af te maken.

7. Blik

Dit afscheidscadeau stagiaire vond ik op Pinterest, maar helaas deed de link met de download het niet meer. Omdat ik het zo’n tof idee vond, heb ik zelf een download gemaakt. Koop een blik met deksel. Online zijn er genoeg winkels die ze verkopen, bijv. hier. Maak met de kleuters briefjes waarop je samen schrijft wat de kleuter het leukste vond wat ze met de stagiaire hebben gedaan en een wens voor de stagiaire.
Stop dit in het blik. Plak een strook papier op het blik en plak daar de afbeelding van de download op. Zo maak je samen een leuke terugBLIK van de stageperiode.

Terugblik etiket

Download

8. Tas

Een tas komt altijd van pas! Koop een canvas tas en laat alle kinderen er een tekening op maken met textielstiften. Het is leuk is als ze zichzelf tekenen of als ze allemaal de stagiaire tekenen. Lees even goed de gebruiksaanwijzing van de stiften, want als je die volgt, kan de tas eventueel ook een wasbeurt krijgen, mocht dat nodig zijn. Je kunt er bijv. hier één bestellen.

9. Paraplu

Aju paraplu! Dit kan op elke paraplu, maar een doorzichtige paraplu gebruiken is het effect het leukst. Laat alle kinderen met een watervaste stift iets op de paraplu tekenen. Zet zelf op één vak van de paraplu met grote letters ‘Aju Paraplu’. Een perfect afscheidscadeau voor een regenachtige dag!

10. Foto

Koop een leuke lijst als afscheidscadeau stagiaire en maak samen met de kleuters hele gekke foto’s. Doe alles in een lijst samen met de tekst ‘Bedankt voor de te GEKke tijd’! Zo krijgt de stagiaire nog lang een lach op haar gezicht als ze dit afscheidscadeau ziet!

Er staan affiliate links in dit blog