Aftellen tot het verlof

Aftellen tot het verlof

Vandaag ben ik 33 weken zwanger, de foto is van precies een week geleden. Ik geniet behoorlijk van het werken met de kinderen, maar lichamelijk vind ik het zwaar worden. Nog even aftellen tot het verlof dus. 

De klas

De klas die ik nu heb is ontzettend leuk en lief voor me. Ze rapen alles voor me op als ik weer iets laat vallen en proberen elkaar zo goed mogelijk te helpen. Ook geniet ik enorm van de kringen die ik geef en het werken in groepjes met ze. Ik kan nog genoeg activiteiten bedenken en heb veel plezier met ze.

Lichamelijk is het wel zwaar

Maar het werk voor de klas blijft een belasting op je lijf, zeker als je met zo’n dikke toeter rondloopt als ik. Ik heb weer andere kwaaltjes dan bij de eerste, dat maakt dat ik helaas niet meer kan sporten. Bij de eerste hield ik dit tot de 38e week vol, nu lig ik veel vaker met een vermoeid lijf op de bank. Als ik thuis werk kan ik mijn eigen tijd indelen en af en toe even een dutje doen. In de klas zijn het lange dagen, ook na schooltijd ben ik nog lang niet klaar. Ik heb gelukkig wel een fijne bureaustoel waar ik dan snel op ga zitten. Ik let nog extra op het opruimen door de kinderen, zodat ik niet meer hoef te bukken. Ze kunnen dat nog beter dan ik dacht, handig eigenlijk ;).

De kwaaltjes? Spierpijn onderin in mijn buik en in mijn bovenbenen, een lage bloeddruk en een lage ijzerwaarde (niet zo laag dat ik medicijnen nodig heb). Hierdoor kan ik dus niet zoveel meer lopen.

Aftellen tot het verlof

Wat mij betreft zou het zwangerschapsverlof voor bepaalde beroepen wel langer mogen duren. Een grens trekken is dan misschien lastig, maar ik kan me zo voorstellen dat het in de zorg ook heel zwaar is om door te werken. Als je eerder eruit gaat, ben je een deel van je verlofweken kwijt en zit je ook meteen in de ziektewet, toch best jammer.

Ik heb nog twee weken te gaan. Ik stop 5 weken voor mijn uitgerekende datum, dat betekent voor mij de dag na mijn laatste werkdag voor de klas in die week. Ik sta namelijk op maandag en dinsdag voor de klas. Dus ik werk nog vier dagen in totaal. Waarin er ook nog veel moet gebeuren. Oudergesprekken, groepsplannen. Maar  het gaat me vast lukken!

Lees ook: ZWANGERSCHAPSUPDATE

Verlof van de site

Ook voor de site ga ik met verlof. De blogs van het bloggersteam worden door een ander ingepland en op mijn mail komt een autoresponder (want ik krijg me toch veel mail tegenwoordig…) Ik zal dan zelf alleen schrijven als ik er zin in heb. Hopelijk lukt het me nog wel wat berichten vooruit te schrijven, ik ga een weekje later dan voor de klas ook voor mijn site met verlof. Als ZZP’er kun je dat namelijk ook aanvragen en inmiddels is deze site mijn tweede baan.

Ouderschapsverlof

En hoewel ik toch wel aan het aftellen ben tot aan mijn verlof, realiseer ik me ook ineens dat ik dan wel heel lang eruit ben. Na het zwangerschapsverlof neem ik ouderschapsverlof op. Waarschijnlijk werk ik dan nog maar zes weken voor de zomervakantie. Ik ben echt heel lang thuis! Ik heb daar onder andere voor gekozen, omdat ik borstvoeding wil geven en het kolven op school gedoe vond bij de eerste. Ook gaat onze eerste in maart voor het eerst naar school en dan zou ik precies weer moeten werken. Nu kan ik hem goed begeleiden in de overgang daar naar toe. Ik had het ouderschapsverlof voor hem ook nog staan, voor de baby ‘bewaar’ ik dan. Hoe het in die tijd met de site gaat, zal ik nog wel zien.

Hoe gaat met de baby?

Met de baby gaat het goed, controles zijn steeds prima (donderdag mag ik weer) en ik voel haar veel bewegen. Ze heeft nu elke dag wel een keer de hik in mijn buik, soms zelfs meerdere keren. Ze wordt steeds sterker, dan zie ik mijn buik bewegen en lijkt het of iemand met een vuist hard langs mijn buik gaat. Wat dan waarschijnlijk ook zo is ;). Ik geniet van die momenten. Ook onze peuter is zich er steeds meer van bewust en komt zijn zusje regelmatig even knuffelen, een kusje geven of zegt ineens tegen mijn buik: “Hallo zusje! Ik ben je grote broer!” Zo lief vind ik dat :). We hebben hem verteld dat het zusje na Sinterklaas komt, dus nu is hij vooral met die man met de witte baard bezig… Nu hij 3,5 is, snapt hij dat ook ineens veel meer.

Nog even twee weken bikkelen én genieten van de kinderen en dan met verlof!

Hoe waren/zijn jouw laatste schoolweken voor je verlof in de klas? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren