Alle kinderen naar buiten

Alle kinderen naar buiten

Dat buitenspelen voor onze kinderen belangrijk is weten we natuurlijk allemaal. Frisse buitenlucht doet goed, geeft energie en heeft een positieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Bovendien is het ook nog eens super leuk natuurlijk. Met het natuuractiviteitenboek  “Alle kinderen naar buiten” wordt buitenspelen nog leuker! 

Het Grote Natuuractiviteitenboek 

Alle kinderen naar buiten

Het is een feit, buitenspelen is gezond! Het is goed voor lichaam en geest, maakt kinderen blij en zorgt voor voldoende beweging en creativiteit. Het Grote Natuuractiviteitenboek “Alle kinderen naar buiten”, is geschreven door Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter. Het boek is uitgegeven door KNNV Uitgeverij. Het is een prachtig boek die elk kind fascineert! De mooiste ideeën worden omschreven met prachtige en inspirerende foto’s.

Lees ook: DOEBOEKEN HERFST

Het grote inspiratieboek boordevol ideeën voor buiten

Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol leuke buitenactiviteiten, natuurweetjes, zoekkaarten en spannende opdrachten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt uit om daar gebruik van te maken, een inspiratieboek, met veel beeld en boordevol concrete tips en ideeën om de natuur te beleven met alle zintuigen. Spelen, bewegen, creatief, muzikaal en traktaties. Hét inspiratieboek voor kinderen, (groot)ouders, docenten en begeleiders.

Lees ook: FIJNE TIPS IN DE MAP BUITENSPELEN

Alle kinderen naar buiten

Buiten gebeurt het! 

Buiten is zoveel moois te ontdekken. Vooral kinderen zien overal wel iets moois in. Een steen die lijkt op een reusachtige berg, een waterplasje is een grote oceaan en vlinders zijn bijzondere wezens die in de lucht fladderen. Genieten van de natuur en alles wat er te beleven valt. Het boek vertelt je precies wat je kan doen en vooral ook hoe je het moet aanpakken. Elke seizoen komt voorbij in het boek en inspireert je wat wanneer te doen. Leuke tips, weetjes en informatieve teksten over dieren, bloemen, planten en de natuur maken je wegwijs naar bijzonder buitenspelen.

Buitenspelen is samenwerken 

Een perfecte manier van samenwerken is samen spelen. Door samen te spelen en de meest leuke en creatieve activiteiten te bedenken ontstaan de mooiste samenwerkingen. Dit boek is een ontdekkingsreis aan activiteiten die vragen om samenwerking. Twee vliegen in één klap!

Lees ook: HET WE-KUNNEN-NIET-NAAR-BUITEN-WANT-REGEN PROBLEEM

Buitenspelen zorgt voor vitamine D

Buitenspelen zorgt ervoor dat je lichaam zelf vitamine D aanmaakt. Vitamine D zorgt voor goede botopbouw en beschermt jonge kinderen tegen rachitis (vergroeiing van skelet). Tevens zorgt vitamine D voor een betere gemoedstoestand en een goede weerstand.

Lees ook: 13 TIPS OM HET BUITENSPELEN TE VERRIJKEN

Goed voor de motoriek

Het mooie is dat de fijne en grove motoriek worden gestimuleerd met buitenspelen. Rennen, fietsen, klimmen en klauteren zorgen ervoor dat de grove motoriek gestimuleerd wordt en eikeltjes zoeken, bloemetjes plukken en beestjes vangen bevordert juist weer de fijne motoriek. Hoe prettig is dat! Natuurlijke therapie… niks is beter dan dat!

Dus hop hop… schoenen aan, jas aan en GAAN!! Alle kinderen naar buiten!