Alles wat cool is aan dino's: win!

Alles wat cool is aan dino’s: win!

Het is ook echt een cool boek: Alles wat cool is aan dino’s. Een leuk boek vol rare feiten, goeie grappen en leuke illustraties, natuurlijk over dinosaurussen, maar ook andere oerdieren komen voorbij. Je kunt een exemplaar winnen. Past ook goed bij Kinderboekenweek 2020: En toen? 

Alles wat cool is aan dino’s: win!

Het boek is vanaf 7 jaar, maar onze kleuter van 6 jaar vindt het ook een leuk boek! In Alles wat cool is aan dino’s lees je wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel. Er zijn tal van overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten. Wist jij bijvoorbeeld dat de tyrannosaurus rex gakte als een gans?! Van illustrator, grappenmaker en dinofanaat Mike Lowery.

Bekijk het boek hier

Dieren uit de prehistorie

Het boek start met uitleg over wat dinosaurussen zijn, zoals de naam: vreselijke hagedis. Maar ook dat er ook andere dieren uitgestorven zijn, zoals de mammoet en de dodo. Maar om de dinosaurussen te snappen, moet je ook wat weten over die tijd en het ontstaan van de aarde. Dit deel is dan ook best pittig voor een zevenjarige. Maar wel weer leuk om zelf te lezen door een kind in de bovenbouw.

Natuurlijk moet het dan ook over andere dieren van vroeger gaan, nog voor de dino’s bestonden. Er waren al eerder dieren die wel op dinosaurussen leken, maar het toch niet waren. Dat is dan ook best ingewikkeld. Er wordt dus ontzettend veel uitgelegd over miljoenen jaren geleden. Maar wel op een leuke, pakkende manier!

Achterin het boek staan leuke opdrachten, zoals dino’s leren tekenen en een dino veldgids, om alles dino’s uit de verschillende tijdperken te herkennen. Met tenslotte nog wat dinomoppen om te vertellen aan je vrienden.

Alles wat cool is aan dino's

Wat vind ik?

De illustraties zijn in stripvorm en er staan leuke grapjes in. Het is een dik boek, dus is er veel te ontdekken en te zien. Pas ongeveer op de helft van het boek komen de dinosaurussen naar voren. Ik vind het goed dat er veel meer over de geschiedenis van dieren wordt verteld. Maar wellicht is de titel dan wel wat misleidend.

Het is erg leuk vormgegeven en leent zich er goed voor om lekker in te bladeren en af en toe wat stukken te lezen. Het zal een grote hit zijn tijdens de Kinderboekenweek 2020: En toen?

Bekijk het boek hier

WIN!

Van de uitgever, De Fontein, mag ik een exemplaar weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 8 juni mail ik de winnaar.

 

Alles wat cool is aan dino's; Leuk bij kinderboekenweek thema 2020 En toen?