Als ik een blog had in de jaren '60

Als ik een blog had in de jaren ’60

Ik heb nu in de jaren ’10 een blog waar ik mijn gedachtespinsels op kwijt kan. Maar hoe zou het zijn als ik een blog had in de jaren ’60?

Als ik een blog had in de jaren ’60

Daar sta ik dan met mijn minirok voor de klas. Ik had wel een iets langere aan kunnen trekken, jongeman Piet kan me iets te veel zien van mijn, uiteraard prachtige, beenpartij. Wat kriebelt die panty zeg, dat ben ik echt niet gewend. Jammer dat het net te koud is voor blote benen. Hij zakt ook steeds af. Moet ik toch eens een tip voor vragen aan Miep. Zij is altijd zo op de hoogte van de mode, weet ze hier vast ook een oplossing voor.

Wie heeft in hemelsnaam die hakjes bedacht? Daar kan ik toch niet op lopen in de klas? Hup, uit met die dingen. Heerlijk vrij op mijn panty lopen.

Lees ook: 10 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER LEERKRACHTEN

Nou daar gaan we met de dag, ze zijn er allemaal. De kinderen willen het natuurlijk hebben over de rookbom die gisteren afging bij het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus. Wat een drama. En ze zagen er zo schattig uit. Maar wat ik van het koningshuis vind? Eigenlijk geen idee…

Poe, ik ben een beetje draaierig en het is nog maar 10.00 uur! Zou het komen door het sherrydieet waar ik net mee begonnen ben? Het klinkt zo heerlijk een glaasje op zijn tijd. En zeg nou zelf, een glaasje voor de klas is toch prima? Ik neem er nog maar een, wordt iedereen beter van. Proost kinders!

Sjonge, ik heb een beetje spierpijn. Ik kom net terug van het festival A Flight to Lowlands Paradise, vet man! Ik heb daar uuuuuren naar muziek en theater staan luisteren. Peace man! Ik ben weer helemaal zen. Ik ben wel heel blij dat ik op zaterdag niet meer voor de klas hoef. Meer weekend, wiehoe!

Als ik een blog had in de jaren '60

Ik steek er nog eentje op. ‘Jongens, hup aan het werk, ik ga even paffen!’ Ik laat ze steeds vaker gewoon maar wat aanrommelen. Schijnt heel goed te zijn. Niets opvoeden, maar zelf ontdekken, exploreren! Alles mag en niets moet, heerlijk! ‘Ja jongens, toe maar, volg je oerinstinct!’ Hoef ik zelf ook niet zoveel meer te doen…

Die arme kinderen zijn wel heel bang voor de eindtoets. Ik snap dat wel. Eerder was het duidelijk, als je vader boer was, werd je ook boer. Was je vader dokter? Dan ging je naar het gymnasium. Maar nu? Nu mag je zomaar elk niveau doen wat je wilt. Het wordt er allemaal niet makkelijker op voor ze.

Lees ook: TIEN SERIEUZE LEERKRACHT ZIEKTES

Nou goed, aan mij om ze goed voor te bereiden. ‘Jullie willen verven op de muren? Prima joh! Doen de kunstenaars tegenwoordig ook. Lekker exploreren, laat je maar lekker gaan.’

A heerlijk, de bel gaat. Spring ik meteen op mijn fiets naar huis. De zon schijnt, kan ik eindelijk die verrekte panty uit. Morgen weer een dag.

Bekijk ook eens het programma Welkom in de jaren 60, hilarisch!