Als ik juf Ank was

Als ik juf Ank was

Gelukkig ben ik juf Maike en doe ik de dingen op mijn manier. Maar als ik juf Ank was zou ik… 

Als ik juf Ank was zou ik…

1. Ramen bedekken

Ik zou de kinderen uit mijn klas veel laten knutselen en tekenen. En dan niet op zo’n lullig A4’tje, maar het liefst op een stuk behangpapier, zodat ik het hele raam kan bedekken. Alleen niet meer zwaaien? Nee joh! Gewoon niet meer kijken, niets te zien hier in de klas! Trouwens ook erg handig voor klassenbezoeken, kan de directeur ook niet zien wat ik in de klas uit vreet. Ik doe gewoon de deur op slot.

2. Niet met de deuren slaan…

Dat lied is niet aan mij besteed. Ik sla juist wel met de deur, zo hard mogelijk. Zit er een vinger tussen van de ouders? Sorry – not sorry, tijd is tijd.

3. Zoemer

Tijdens de rapportgesprekken stel ik de tijd in op 9 minuten. Na die 9 minuten gaat er een keiharde zoemer af. Zo een die keihard fouten afstraft in spelshows. Heb ik precies nog een minuut de tijd om de ouders het lokaal uit te duwen. Tijd is wederom tijd.

Lees ook: NIEUWE SERIE: DE LUIZENMOEDER EN IK VIND ‘T HILARISCH

4. Alleen maar zingen

Ik heb overal een liedje voor. Natuurlijk om de dag te beginnen ‘Hallo allemaal’, maar ook voor het omkleden voor de gym, de tafels leren, sommen maken, de taallessen en ook voor het knutselen.
Ik geef de kinderen geen tijd om te werken in het schrift, ook de verwerking van mijn uitleg doen we zingend. De kinderen mogen trouwens niet zelf zingen he… Nee, alleen naar mijn gesnater luisteren.

5. Dag Nancy…

Nancy zou ik alleen inzetten voor de rotklusjes in de klas. Vegen, de planten water geven, de tafels goed poetsen voor de zomervakantie. Voor de rest hoeft ze echt niet in de klas te komen. Ik bonjour haar er net zo makkelijk uit als de andere ouders. Dag Nancy met je geboeial.

6. Staken

Hoezo staken we maar een dag? Ik gooi die ene deur met misschien een vingertje ertussen gewoon een week lang dicht. Ga ik een weekje vertoeven op de Malediven. Of zal ik toch naar de Fillepien, eeeeh Filippijnen gaan?

Lees ook: WAT IS ERGER: STAKEN OF ZIEK?

7. Directrice

Ik denk dat ik direct solliciteer op de functie van directeur. Want wat een Participiemel is dat zeg! En als hij toch wil blijven zitten, pest ik ‘m wel weg. Drie keer ‘Hallo directeur, wat knap dat je er bent. Ben je voor het eerst hier, weet je wie je bent? Lul de behanger, zet je handen in je zij. Ik ben Ank en beter dan jij.’ En hij rent grienend naar huis.

8. Traktatie beleid

Ik maak voortaan het traktatiebeleid zelf. In de klas hangt een kalender en je hebt precies 5 minuten aan het begin van het jaar om je kind in te schrijven voor het trakteren op de dag die je wilt. Na de 5 minuten is je kans verkeken. Niet ingeschreven? Je kind trakteert gewoon niet, lekker puh!

9. Kale kinderen

Ik wil voor eens en altijd van die geniepige luizen af zijn. Tondeuse op standje millimeter en gaan over die koppies. Zien ze er ook tenminste allemaal hetzelfde uit. Weet je wat: noem ik ze ook gewoon allemaal Jan en Trien, lekker makkelijk. Hou toch op met al die modegrillige namen.

Wat zou jij doen als je juf Ank was? 

Fotocredits: AVROTROS

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren