Ardennen met kinderen educatief

Ardennen met kinderen educatief

In de meivakantie mochten we naar de Ardennen afreizen om allerlei educatieve activiteiten te doen daar. We hebben veel gedaan en gezien en het zeker naar ons zin gehad. Van museum tot bomenpark en van ontdekcentrum tot grote speeltuin, er is zoveel te doen en te zien voor kinderen in de Ardennen!

Ardennen met kinderen

Je rijdt in ongeveer 2,5 uur van Utrecht naar Luik, bovenin de Ardennen. Goed te doen dus op een dag! Zo bezochten wij op de laatste dag het prehistorisch museum en reden erna zo door naar huis. Ik reed zelf met onze kinderen, mijn man was niet mee. Ook dat was heel goed te doen! De kinderen hadden schermpjes en muziek en gaan met die banaan. We stopten op de heenweg pas in Luik en op de terugweg reed ik ook in één keer door vanaf het museum. Easy peasy lemon sqeezy.

Luik

Luik met kinderen

Luik is een mooie stad om te bezoeken. Het oogt vriendelijk, is niet ver rijden en heeft een fijne parkeerplaats in het overdekte winkelcentrum. We zijn naar het gratis te bezoeken park geweest met een leuk speeltuintje voor kinderen en naar het museum. Hier vonden onze kinderen het vooral leuk om alle vissen te bekijken.

Overnachten in de Ardennen

https://jufmaike.nl/overnachten-in-de-ardennen-gite-la-costerie-clavier/

In de Ardennen kun je natuurlijk op allerlei verschillende plekken overnachten met kinderen. We zagen grote campings rond Durbuy, maar ook wat kleinere boerencampings. Wij mochten in Gîte la Costerie verblijven.

Forestia dierenpark en avonturen

Forestia

Forestia is een leuk park om met kinderen te bezoeken. Je kunt dieren bekijken die veel ruimte hebben, zoals beren. Maar ook klauteren en klimmen in het klimbos, voor verschillende leeftijden.

Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle was wel een van onze favorieten voor Ardennen met kinderen! Een groot pad tussen de bomen met allerlei boomhutten verbonden door houten bruggen. Enorme speeltuinen tussen de bomen en een leerzaam pad om van speeltuin naar speeltuin te lopen.

Houtopia

Houtopia

Houtopia vonden we ook erg leuk om te bezoeken! Een ontdekkingscentrum voor de zintuigen waar ook buiten nog een grote speeltuin was met een geweldige hoge glijbaan vanuit de rotsen.

Durbuy

Durbuy

Durbuy is voor iedereen leuk om te bezoeken! Een enorm mooi stadje (kleinste stadje schijnt) uit de Middeleeuwen. Er zijn ook restaurantjes voor alle leeftijden, met en zonder speeltuin.

Prehistomuseum

Prehistomuseum

In het Prehistomuseum over -hoe kan het ook anders- de prehistorie, mogen kinderen vooral veel zelf doen. Een tochtje langs de dieren, VR bril gebruiken,  blotevoetenpad, jagen met pijl en boog, lichtjes van toen maken, demonstraties bekijken, zoals vuur maken, echt van alles!

Grotten van Hotton

Grotten van Hotton

Iedereen kent de Grotten van Han, maar er zijn nog veel andere mooie grotten in de Ardennen, zoals de Grotten van Hotton. Het bijzondere hieraan is dat er onderaan de grot een rivier loopt die in de jaren steeds meer naar beneden is gezakt. Je hoort de rivier al ruisen als je bovenin de grot staat. De rondleiding is ongeveer een uur, ook prima te doen voor kinderen.

Burcht van Logne

Burcht van Logne

Bij de Burcht van Logne moet je er rekening mee houden dat je er een klim van moet maken van ongeveer een kwartier. Het staat namelijk op een heuvel waar je niet kunt parkeren. Het is wel een bijzondere plek om te bezoeken en het museum is ook een bezoekje waard.

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.