Avonturengolfpark Hochschwarzwald

Avonturengolfpark Hochschwarzwald

Het Avonturengolfpark Hochschwarzwald heeft 21 banen vol avontuur en is meer dan 10.000 vierkante meter groot. Ook vind je er een leuke speeltuin en biergarden waar je lekker kunt eten. We werden uitgenodigd om het te komen bezoeken. 

Avonturengolfpark Hochschwarzwald

Avonturengolfpark Hochschwarzwald is een van de grootste avonturengolfparken (minigolf) van Duitsland. Het park is mooi aangelegd met goede banen en ziet er heel schoon uit. Het park ligt vlakbij Titisee en is dus makkelijk op dezelfde dag te bezoeken, prachtig gelegen in het Zwarte Woud. De banen zijn in allerlei thema’s aangelegd, zoals dieren uit de omgeving en een soort vulkaan waar rook uitkomt als je de bal erdoorheen slaat. 

De banen

We kregen een Nederlands scoreformulier mee toen we vertelden dat we uit Nederland kwamen, handig! Hier stonden de spelregels op uitgelegd, maar in Nederland vind je natuurlijk veel Adventure golfbanen, zoals bij verschillende Landal parken, dus de regels kenden we wel. We laten overigens onze dochter van 6 jaar zonder al teveel regels meedoen. Ze vind het fantastisch om te doen, maar ook best moeilijk, dus zij mag lekker haar gang gaan zoals zij het wil. Er zijn verschillende mooie banen, de een wat moeilijker dan de ander uiteraard. Je speelt over bruggen, langs watertjes en door grotten. Onze dochter vond het overdekte deel eng om doorheen te spelen. Het leek ook wel op een spookhuis met allerlei krakende geluiden. Samen met mij durfde ze wel en vond ze het uiteindelijk ook erg leuk. We kregen niet alle banen af, het zijn er zoveel. En we hadden die middag nog een activiteit op het programma staan, maar je kunt je hier zeker een aantal uur vermaken. 

Eten en drinken

We kregen eten en drinken bij de Biergarden. Ze gebruiken zoveel mogelijk producten uit de omgeving, zoals vlees, maar ook frisdranken en bier. Het zijn wel vooral snacks, maar de burgers waren lekker volgens de heren en het was ook een goed belegd en vers broodje. Ik nam een originele en lekkere flammkuchen waar ik als lunch meer dan genoeg aan had. Het plekje was ook heel leuk om te zitten, echt Duits en het deed me wat denken aan de bierfeesten (maar dan een stuk rustiger ;)). 

Speeltuin

Bij de biertuin was een leuke speeltuin waar onze dochter zich na het eten goed vermaakte. We moesten dus op pad naar een volgende activiteit, maar eigenlijk wilde ze nog wel blijven. Voor onze oudste van 10 jaar was vooral de minigolf leuk om te doen. Naast de speeltuin kunnen kinderen tegen betaling ook edelstenen zoeken in de speciale watertafel. 

Bekijk hier alle informatie over het avonturenpark. 

We zijn hiervoor uitgenodigd door Hochschwarzwald en Baden-Württemberg.