Bak een koekhuis voor het goede doel WIN

Bak een koekhuis voor het goede doel WIN

Afgelopen weekend maakte ik een koekhuis met mijn dochter van bijna vier jaar voor het goede doel. SOS Kinderdorpen organiseert samen met Dr. Oetker de campagne Bak een Huis, geef een thuis! Je kunt dan een donatiepagina maken voor je huis en zo geld ophalen, dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Je kunt een bakpakket winnen om ook mee te doen.

Bak een koekhuis voor het goede doel WIN

Bak een huis, geef een thuis

Houd jij van bakken? Knutselen? Of ben je gewoon lekker creatief? Doe dan tussen 6 december en 9 januari mee aan de campagne van SOS Kinderdorpen en bak samen met je kind(eren), neefjes, nichtjes of met wie jij graag samen bakt, een huis! Een koekhuis van zoetigheid. Of misschien wel van hartigheid, het kan allemaal.

Op deze manier help je kinderen die leven in een kwetsbare omgeving. Door mee te doen aan de actie van SOS Kinderdorpen, in samenwerking met Dr. Oetker, zorg jij ervoor dat steeds meer kinderen in veiligheid en goed verzorgd kunnen opgroeien. 1 op de 10 kinderen staat we wereldwijd alleen voor. Zij groeien op zonder liefdevol thuis. Het is de missie van SOS Kinderdorpen ervoor te zorgen dat ieder kind opgroeit in een veilige en liefdevolle familie.

Waarom doneren?

Het SOS familieversterkende programma helpt families in Kenia. Het doel van SOS Kinderdorpen is om met dit project 50.000 euro op te halen waardoor ze 100 families in nood met 400 kinderen een jaar lang kunnen ondersteunen. Ze zorgen er dan voor dat de kinderen naar school gaan en ouders de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen, waardoor zij goed voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen. Zo heb ik €11,- gedoneerd waarmee een kind een pakket krijgt waarmee het naar school kan.

Lees meer over dit project in Kenia.

Hoe werkt de actie?

Je maakt een koekhuis met wie je wil. Dan ga je naar de speciale actiepagina om foto’s van je koekhuis te uploaden. Hier kun je zelf een pagina van maken waar je familie en vrienden naar verwijst om ook te doneren. Je kunt het ook makkelijk delen met allerlei # die SOS Kinderdorpen zelf al voor je heeft klaargezet.

Mijn koekhuis

Bak een koekhuis voor het goede doel WIN

Natuurlijk heb ik er ook één gemaakt met onze bijna-vierjarige. Zij vindt het fantastisch om te bakken. We ontvingen er een speciaal pakket voor van Dr. Oetker met cakemix, botercréme en allerlei versiering. Gelukkig stond er ook een beschrijving bij hoe je alles kon maken. Alleen versieren mocht je zelf bedenken ;). En omdat het afgelopen weekend pakjesavond was, maakte ik het in Sinterklaasthema. Met dropveters en pepernoten van onszelf, de rest van de leuke versiering kregen we. Wat een feestje om te doen samen en zo’n leuk resultaat! Ik weet het, het kan netter, maar wij waren er blij mee ;).

We vinden het natuurlijk heel belangrijk dat kinderen liefdevol opgroeien en naar school gaan, zodat ze goede kansen krijgen in hun leven.

Je kunt dus ook bij mijn huisje doneren, bekijk het hier

Win

Bak een koekhuis voor het goede doel WIN

Wil je nou ook graag meedoen met een kant en klaar bakpakket? Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Je maakt dan kans op één van de twee Dr. Oetker pakketten. 16 december mail ik de winnaars.

Dit is een #jufmaikead