Bedankje hulpouders

Bedankje hulpouders

Bedankje hulpouders door Sharona. Hulpouders, je had  bijna niet zonder gekund dit jaar. Ze hebben je veel werk uit handen genomen. Waren o.a. je rots in de branding bij het organiseren van verschillende uitstapjes. Voor al die moeite wil je ze graag goed bedanken. En dat kun je op een hele leuke en gemakkelijke manier doen! Met enkele aanpassingen is dit bedankje voor je klassenouders geschikt voor groep 1 t/m 8.

Bedankje hulpouders

Jaren geleden, toen ik inviel in een groep 3/4 was het tijd om een bedankje te maken voor de hulpouders die ons het hele jaar enorm vooruit geholpen hadden. Ik wilde heel graag iets origineels maken, wat mijn hulpouders nog ergens op zouden kunnen hangen en met een glimlach op terug konden kijken.
En toen schoot het gedichtje van Hans & Monique Hagen door mijn hoofd. Met een kleine bewerking, was het precies passend voor deze hulpouders!

Bedankje hulpoudersAchter de groene stippen op de foto zitten de (foto)hoofden van mijn kinderen.

Bekijk ook het afscheidscadeau voor de klas

Benodigdheden

Om dit bedankje hulpouders te maken heb je de volgende dingen nodig:
– Gekleurd papier, eventueel al voorgedrukte letters op gekleurd papier
– A3- gekleurd papier of (als er budget is en het mag iets luxer ogen) schildersdoek
– Eventueel verf
– Eventueel foto’s van de kinderen
– Bewerkte gedichtje

Werkwijze bedankje hulpouders

Achtergrond

Heb je een beetje budget voor je bedankje? Dan kun je ervoor kiezen om een schildersdoek te kopen. Je bedankje voor die fijne klassenouders krijgt zo een wat luxere uitstraling.
Je laat de kinderen 1 kleur kiezen als ondergrond en geeft daarna 1 of 2 kinderen de opdracht om het doek te verven.
Wil je liever een simpelere variant maken? Laat de kinderen dan 1 groot A3-vel uitkiezen.

Letters

Voor op de ondergrond laat je de kinderen zelf letters maken. Bekijk vooraf even hoe groot je de letters wilt hebben. Bij een grote groep kinderen zullen de letters (om alles er passend op te krijgen) wat kleiner zijn dan bij een hele kleine groep.
Je kunt op verschillende manieren de letters maken en dus heel gemakkelijk aanpassen aan het niveau van je klas.  Ik heb er zelf voor gekozen om vooraf de eerste letter van de naam op gekleurd papier te kopiëren en deze als basis te gebruiken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om kinderen zelf een letter te laten maken of alle letters van het alfabet gebruiken.

Mogelijkheden letters

Je hebt diverse mogelijkheden om de letters mooi te maken, enkele ideetjes die goed haalbaar zijn:

  1. De letter mooi in laten kleuren (geschikt voor groep 1/2)
  2. De letter versieren met plakfiguurtjes (ook geschikt voor 1/2)
  3. Met gekleurd papier de letter versieren.
  4. Een foto van het kind als hoofdje op de letter plakken. Nu kun je van de rest van de letter een lijfje maken.
  5. Je kunt de letters ook versieren met stippen- kunst. Beetje verf en wat kleine material (bijv. sateprikkers, wattenstaafjes) om de stippen te zetten.

Bedankje klassenouders

Gedichtje

Voor het bedankje heb ik een bekend gedichtje van Hans & Monique Hagen (Uit het boekje Hans & Monique Hagen een klein beetje veranderd, zodat het meer bij de hulpouders zou passen.

Wij zoeken een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent
wij zoeken een woord
dat zeggen wil dat jij de beste bent!

Je kunt dit gedichtje uit printen, zelf erop schrijven of de kinderen erop laten schrijven. Net wat jij mooier/makkelijker vindt.

Nog een extra persoonlijk tintje

Eventueel kun je ook nog een groepsfoto maken (of werkdruk verlichtend: je eigen groepsfoto kopiëren ;)) en deze er nog blij plakken. Vind ik altijd wel leuk om te doen, omdat je dan in 1 oogopslag weer weet van welke kinderen je het allemaal hebt gehad.

In elkaar zetten

Nu je alle losse onderdelen hebt, kun je je bedankje in elkaar zetten.
Plak het gedichtje op de ondergrond en leg vervolgens alle letters er los op. Op deze manier kun je nog een beetje schuiven voor een mooie compositie. Tevreden? Plak dan alles maar vast. Eventueel nog een mooi papiertje eromheen en klaar is je bedankje!
Laat je nog wel even weten wat je hulpouders ervan vonden?