Bedankje leerkracht knutsel om afscheid te nemen van de juf of de meester. Een ster van een juf of een ster van een meester. Zelf geknutseld en met sterretjes.

Onze oudste dochter heeft de afgelopen maanden les gehad van een invalster. Een lieve, leuke juf die nu afscheid gaat nemen van de groep. Jammer voor ons!
Om haar te bedanken voor haar inzet voor onze dochter, maakte dochter-lief en ik samen de volgende knutsel. Een simpel en leuk bedankje. Wie weet ook leuk om met jouw zoon/dochter te maken voor de ster van een leerkracht!

Bedankje leerkracht knutsel

Het afscheid kwam dichterbij en mijn hersens waren aan het kraken, wat konden dochterlief en ik samen maken om onze blijk van waardering te geven aan de  juf? Buiten de standaard chocolade repen (ja he, we willen ook weer niet dat de juf 5 kilo aankomt, omdat ze genoodzaakt is alle chocolade op te eten), de badschuimen (alsof ze het hele jaar niet lekker geroken heeft) of theeglazen met theezakjes (zei de juf die als een van de weinige dus echt geen thee lust ;)). Nee ik wilde graag de juf bedanken met net een beetje iets anders dan standaard. Dus bedacht ik een ander bedankje leerkrachten knutsel!

Het idee kwam spontaan op toen ik een pak sterretjes in de kast zag liggen. De juf deed het zo goed, het was echt een ster van een juf. (We hadden er ook van kunnen maken, bedankt dat je mij liet schitteren, maar die vond ik zelf een beetje afgezaagder. Kom je vaker tegen). Dus hieronder hoe je een ster kunt maken voor een STER van een leerkracht.

Benodigdheden bedankje leerkracht knutsel

Om dit bedankje te knutselen heb je niet heel veel materialen nodig, en nog fijner geen aparte materialen. Ik vermoed dat je met kinderen in huis deze dingen eigenlijk standaard wel in huis hebt. Misschien moet je nog even een pakje sterretjes ergens  halen. Maar het zou eventueel ook prima werken zonder sterretjes.
Leg in ieder geval de volgende dingen klaar:
– Vouwblaadjes (minstens 8, maar als je, je kind keuze wilt geven meerdere in verschillende kleuren)
– Lijm
– Stiften/kleurpotloden/wasco
– Stiften

Bedankje leerkracht knutsel

Stap 1: het vouwen

Wat ik nog helemaal vergeet te vertellen is dat je bij het maken van deze bedankje leerkracht knutsel stiekem heel erg bezig bent met de ontwikkeling van je kind. Voor stap 1 is het namelijk nodig om samen verschillende vliegers te vouwen. Met vouwen stimuleer je de fijne motoriek.

Vouw eerst 8 vliegers (laat je zoon/dochter lekker zelf de kleurtjes kiezen). Zo vouw je een vlieger.

  1. Leg een vouwblaadje recht voor je.
    2. Vouw deze diagonaal dubbel. Maak een scherpe, nette vouw.
    3. Vouw het blaadje weer open.
    4. Pak het linkerpuntje vast en bouw deze naar de zojuist ontstane lijn.  Doe hetzelfde met het rechterpuntje.
    5. De vlieger is klaar. Plak wat je gevouwen hebt vast.

Blijkt je kind vouwen nu heel leuk te vinden en wil je het vaker doen? Er zijn verschillende leuke vouwboeken te koop waarin leuke voorbeeldjes zijn. Bijvoorbeeld: Het grote vouwboek.

Stap 2: in elkaar zetten

Met 8 vliegers heb je natuurlijk je bedankje voor de leerkracht nog niet af. Nu komt er even een klein klusje het in elkaar zetten. Pak een vlieger en leg deze met de dikke kant omlaag.
Smeer een beetje lijm op de helft van de vlieger en leg daar een andere vlieger boven op. Plak op deze vlieger ook op de helft een beetje lijm en plak daar weer een vlieger op. Ga zo door, totdat je helemaal rond bent.
Je ster is klaar!

Stap 3: versieren

Nu kom het leukste stukje voor de kinderen (tenminste dat vindt mijn dochter) het versieren. Laat ze naar eigen inbreng maar lekker de ster zo versieren als ze zelf leuk vinden. Onze dochter is dol op stickers en knippen en besloot dus wat dingetjes uit te knippen en op te plakken en daar wat stickers bij te doen.
Helemaal prima! En om het af te maken betreffende haar stukje, natuurlijk ook zelf de naam erop schrijven.

Stap 4: De tekst

Je kunt ervoor kiezen niks op de ster te zetten en hem zo aan de juf te geven als bedankje. Maar zelf vind ik het wel leuk om er een tekst om te zetten.  In ons geval werd dat: Voor een ster van een juf!
Je kunt eventueel ook kiezen voor een iets meer voorkomende zin: Bedankt dat je mij liet schitteren!
Of misschien weet je zelf nog wel een leuke tekst.

Stap 5: Afwerking bedankje leerkracht knutsel

Je kunt je bedankje nu eventueel nog afwerken met echte sterretjes. Om het net wat meer schittering te geven ;).

Bedankje leerkracht knutsel

Kijk ook eens bij afscheidscadeau juf of meester of op Pinterest

Welke super juf of meester verdient een ster van jouw kind?