Begrijpend lezen groep 3 kim-versie vll

Begrijpend lezen groep 3 kim-versie vll

Kinderen in groep 3 leren vooral technisch lezen, maar ook begrijpend lezen komt steeds meer aan bod. Lezen leer je door vooral veel te lezen, bijvoorbeeld verschillende soorten teksten. Ik schreef Begrijpend lezen groep 3 kim-versie vll. Verhaaltjes per kern van de kim-versie van Veilig leren lezen. 

Begrijpend lezen groep 3 kim-versie vll

De verhaaltjes sluiten aan bij de letters en het leesniveau dat de kinderen in die kern hebben behaald. Ik zal de verhalen in de loop van het jaar aanvullen. Het zullen dan ook steeds meer echte verhaaltjes worden i.p.v. alleen de teksten die het nu nog zijn. Dat is nu nog lastig, omdat er nog niet veel letters aangeboden zijn.

Lezen in de klas

Ik lees de verhaaltjes vaak met de hele klas voor-koor-door via het digibord. Ik lees het hele verhaal in een keer voor. Het blijkt dat dat beter werkt dan korte stukken tekst voor-koor-door te lezen. Daarna lezen we het verhaal met de hele klas. En vervolgens geef ik een of twee leerlingen de beurt het stuk te lezen. Dit doe ik met behulp van  een beurtstokje, zodat iedereen aan de beurt kan komen.

Zelf lezen

Je kunt de werkbladen ook aan de kinderen geven om in zelf te lezen en eventueel in te vullen. Je kunt het ook meegeven naar huis om de kinderen thuis te laten oefenen met de tekst. Eerst met de klas lezen en vervolgens zelf nog eens nalezen is ook een goede oefening.

De verhalen

Kern 1

vaar aap

kern 1 vaar aap

Kern 2

aap eet boot

kern 2 aap eet boot

Kern 3

ik zoen aap

kern 3 ik zoen aap

Bekijk ook: BEGRIJPEND LEZEN WERKBLAD VOOR BEGINNENDE LEZERS, KLEUTERS OF GROEP 3

of de verhaaltjes bij de kernen 2e maan versie.

Begrijpend lezen groep 3 kim-versie vll