Beleef de lente met materiaal

Beleef de lente met materiaal

De webcam’s van Beleef de lente staan weer aan. Ik geef er wat lestips bij en heb materiaal voor je dat je kunt downloaden, zoals cijferkleurplaten van vogels. 

Beleef de lente

De webcam’s van Beleef de lente tonen verschillende vogels in broedtijd. De bosuil, die vaak in februari al eieren heeft, de kerkuil, slechtvalk, steenuil, koolmees, ijsvogel en een ooievaar worden gevolgd. Nieuw dit jaar is de zeearend. Op de site vind je ook dagelijks filmpjes van bijzondere momenten zoals de uilen die tegelijkertijd naar buiten willen.

Er is al genoeg te zien. De bosuil is een vroege vogel, een zogenaamde vroege broeder. In deze tijd van het jaar kun je de mannetjes ’s avonds horen roepen, om zo een vrouwtje te lokken. Als de camera’s aan gaan zitten veel bosuilen al op de eieren te broeden.

Per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige om duiding te geven aan de beelden. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

Ik vind zelf de ooievaars altijd mooi om te volgen, prachtige beesten en omdat ze zo groot zijn, ook goed te zien wat ze doen.

Bekijk ook: QR-KAARTEN BIJ HET THEMA LENTE

Lestips

Voor leerkrachten in het basisonderwijs staan gratis lestips op de site. Zo is er een formulier om de vogels te ontdekken en er meer over te leren. Je kunt op leerdoel en leerjaar zoeken, heel handig! Voor kleuters leren de kinderen bijvoorbeeld vogelgeluiden herkennen, heel leuk voor thema lente.

Houd de eieren bij

Houd bij hoeveel eieren worden gelegd. Je kunt dit met de cijfers doen, met bolletjes of turven. Ik heb hiervoor een scoreformulier gemaakt.

Tel de eieren

Tel de eieren

Tel de vogels

tel de vogels

hoeveel vogels zie je?

Cijferkleurplaten

Koolmees

Cijferkleurplaat koolmees

cijfertekening koolmees

Ooievaar

Cijferkleurplaat ooievaar

cijferkleurplaat ooievaar

Uil

Cijferkleurplaat uil

cijferkleurplaat uil

IJsvogel

Cijferkleurplaat ijsvogel

cijferkleurplaat ijsvogel

Kleurplaten

Kleurplaat ooievaar

kleurplaat ooievaar

Kleurplaat uil

kleurplaat uil

Bekijk ook: WERKBLADEN OVER DE LENTE EN DE DIEREN

 

Beleef de lente; Lestips en lesmateriaal; Cijferkleurplaten om te downloaden

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren