Beloning volle leesbingo

Beloning volle leesbingo

Door Marjan. Vinden jullie de leesbingo’s ook altijd zo leuk? Wij geven ze vaak mee in onze vakantieleestas. De kinderen zijn tijdens de vakantie enthousiast thuis aan het lezen en komen na de vakantie blij met hun volle kaart bij mij. Dat verdient een leuke beloning.  Ik besloot om mijn hobby en mijn werk te combineren. In handletterde zelf een leuke kaart als beloning volle leesbingo.

Leesbingo

Bij elke vakantie kom ik heel wat leesbingo’s tegen op de Facebookgroepen die ik volg.  Er staan allerlei locaties in waar de kinderen kunnen lezen. Het lezen wordt zo leuker gemaakt, maar basis blijft toch het stimuleren van het oefenen met lezen. Op onze school geven we een vakantieleestas mee. Daar doen we altijd een extra opdracht bij, bijvoorbeeld de kerst leesbingo van juf Maike.

Foto van het lezende kind

Deze keer hadden we bedacht dat de ouders een foto mogen sturen (via het ouderportaal) van hun lezende kind. Erg leuk om te zien dat we dan ook echt de foto’s krijgen met de opdrachten van de leesbingo. Bijvoorbeeld een kind dat leest onder de kerstboom, ondersteboven of een jongen die voorleest aan zijn zusje.  Maandagochtend starten we met het samen bekijken van de foto’s en aan de hand daarvan kunnen de kinderen vertellen.

Beloning

Maandag komen dus weer kinderen met een volle bingokaart en deze keer hebben we er ook nog leuke foto’s bij. We wilden  graag een leuke beloning  maken, die verder geen kosten met zich meebrengt. Mijn hobby is handletteren, bekijk ook mijn Facebookpagina, en ik kwam op het idee om een kaartje te maken op  A5 formaat. Ik heb gekozen voor de tekst: Wauw, de leesbingo helemaal vol. Je bent een kanjer. Bovenaan heb ik voldoende ruimte vrijgelaten om de naam van de leerling te schrijven, zodat het ook echt iets persoonlijks wordt.

Uiteraard mogen jullie deze beloning ook gebruiken. Je kunt hem hier downloaden.

Beloning leesbingo

Download

 

Beloning volle leesbingo; Lezen tijdens de vakantie stimuleren