BERG GO2: toffe skelter en loopauto

BERG GO2: toffe skelter en loopauto

Ik ontving een mailtje van Van Ee Buitenspeelgoed of ik de nieuwe BERG GO2voor onze dochter wilde testen. Ze kan nu goed zitten en tijgeren, maar dat is buiten in de herfst en de winter niet zo’n succes. Wat vinden we ervan? 

Waarom een loopauto?

Onze kleuter had al een loopauto van Cars, een van zijn meest favoriete stukken speelgoed. Het liefst scheurde hij ermee in de woonkamer, vanwege de harde banden. Maar ook buiten reed hij er graag mee. Het is het begin van fietsen. Je kind kan zichzelf afzetten, leren sturen en zich op een leuke manier voortbewegen.

Geen loopstoeltje

Hoewel loopstoeltjes er heel leuk uit zien, kan dit wel degelijk de ontwikkeling van de grove motoriek schaden. Ze zijn gevaarlijk en kunnen de ontwikkeling van het leren lopen vertragen. Een loopauto is een goed alternatief. Zeker omdat je zo’n loopauto zeker in het begin niet lang achter elkaar gebruikt.

Loopauto in de winter

Voor ons is een loopauto een uitkomst in de winter. Onze dochter is heel beweeglijk, tijgert graag en oefent binnen met staan. Maar natuurlijk is het ook goed om naar buiten te gaan. In de wagen vindt ze niet altijd meer zo leuk, al dat gehang. En voor op de grond kruipen is het te nat en te koud. Dus waren we heel blij met het aanbod van de BERG GO2.

Berg GO2

Berg GO2

De BERG GO2 is de eerste loopauto en skelter voor je baby of dreumes. Het is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden tot 2,5 jaar. In het begin gebruik je het als loopauto. Later kun je de pedalen uitklappen en het gebruiken als eerste fiets.

De voorwielen staan expres uit elkaar, de achterwielen naast elkaar. Zo komt het kind niet tegen de achterwielen aan bij het zelf lopen. Omdat het er vier zijn, staat het wel steviger op de grond. Het heeft fluisterwielen, dus maakt amper geluid.

De pedalen zitten ingeklapt in de loopauto en kunnen makkelijk uit- en ook weer ingeklapt worden.

Het heeft een langwerpig zadel, waardoor het kind er lang op kan blijven zitten. Het zadel is aan de achterkant ook wat hoger, voor de wat langere benen van een ouder kind dus.

Prijzen

De BERG GO2 komt van BERG uit Ede en sleepte verschillende prijzen in de wacht. De reddot design award, de Baby Innovation Award Kind + Jugend 2018 en de German Design Award 2019.

Wat vind ik?

BERG GO2

We vinden de loopauto echt heel leuk! Als eerste al de kleur, ik koos voor een neutrale mint en vind ‘m dan ook echt mooi! Je kunt ook kiezen voor zachtroze of zachtblauw.

We kregen de BERG GO2 snel in een grote doos, prima verpakt. We zijn allebei niet zo handig, maar de fiets was heel snel in elkaar te zetten. We gaven de fiets met Sinterklaas, zodat onze dochter er ook nog even gebruik van kon maken met oké weer.

Past ze erop?

Hier was ik vooral heel benieuwd naar: past ze er al op en blijft ze ook zitten? Er staat dat baby’s van 10 maanden er al gebruik van kunnen maken. Maar er zit geen riempje of stang omheen, dus je kindje moet echt al goed zelf kunnen zitten. Het ene kind kan dit wel, maar dat zal niet voor alle kinderen gelden verwacht ik. Kijk dus goed naar je kind of het bij tien maanden al lukt of dat je wacht tot het bijvoorbeeld een jaar is.

Het verbaasde me dat het bij onze dochter al wel lukte. Ze was elf maanden toen we het fietsje voor het eerst gebruikten. In het begin hielden we haar heel goed vast, maar nu durven we haar ook al wel los te laten.

Ze loopt zelf!

BERG GO2: toffe skelter en loopauto

En wat me nog meer verbaasde: ze kan er ook al zelf mee lopen! Hele kleine stukjes weliswaar, maar ze zet haar voeten plat op de grond en rijdt een stukje, zo leuk om te zien! De BERG GO2 rijdt dan ook soepel, ook buiten, door de fijne banden. Ik moet haar wel goed in de gaten houden, want ze kan er natuurlijk wel afglijden, wat dan ook één keer gebeurde. Ze vindt het vast nog veel toffer als ze ook zelf kan lopen.

Duwstang

We kregen er een duwstang bij die ook makkelijk te bevestigen was. Ik vind deze wel wiebelig aan de skelter zitten. Onze dochter weet nog niet hoe ze moet sturen natuurlijk, dus gooit ze het stuur telkens een bepaalde richting uit. De duwstang bedienen helpt daar niet voor, dus moeten we ook haar stuur vasthouden. Voor nu heeft de duwstang dus nog niet zoveel nut, hopelijk wel als ze ook een beetje zelf kan sturen. Dan kunnen we ook langere stukken met haar lopen.

Lekker buiten spelen

Voor nu is de BERG GO2 dus ideaal voor onze dochter om met haar grote broer buiten te kunnen spelen. Later zal ze, denk ik, ook veel plezier beleven aan het zelf lopen en fietsen met de loopauto.

Kopen

Je kunt de BERG GO2 bij Van Ee Buitenspeelgoed bestellen voor €89,-

BERG GO2: toffe skelter en loopauto