BEST GELEZEN BLOGS VAN 2017

BEST GELEZEN BLOGS VAN 2017

Het is oudjaarsdag, de tijd voor jaaroverzichten. Wat zijn de best gelezen blogs van 2017 van jufmaike.nl? En hoeveel bezoekers hebben dit jaar de site bezocht? 

Aantal bezoekers

Elk jaar krijgt de site meer bezoekers, zo tof om te zien! Ik houd dat allemaal bij met Google analytics. Ik kan het ook zeker aan mijn mailbox zien, want krijg ook steeds meer verzoeken. Daarbij is de site nu ook deels mijn baan en werk ik in totaal wel full-time. Twee dagen voor de klas en de rest van de tijd voor de site. Natuurlijk gaat er ook veel aandacht naar mijn gezin, dus werk ik regelmatig in de avonduren.

Aantal bezoekers

Als ik dit schrijf, op 15 december, heeft de site dit hele jaar 626.040 unieke bezoekers getrokken. Zij hebben de site een miljoen keer bezocht en 1.7 miljoen pagina’s bekeken. Enorme aantallen toch? Klopt ook wel aangezien de site nu tussen de 80.000 en 100.000 unieke bezoekers per maand trekt, zo ongelooflijk veel! Ik word er blij van.

BEST GELEZEN BLOGS VAN 2017

1. BEGRIJPEND LEZEN GROEP 4

Doet het enorm goed in de Google resultaten. Aan mij de taak dus om meer verhaaltjes te blijven schrijven in 2018. Dit blog is 66.000 keer bekeken in 2017.

2. 10 REDENEN OM NIET MET EEN LEERKRACHT TE DATEN

Humor doet het ook altijd goed. Deze blogs blijf ik regelmatig delen en gaan dan ook regelmatig viral. Het is een bericht van 2016, maar werd dit jaar 53.000 keer bekeken.

3. VERHAALTJES EN WOORDEN PER KERN VEILIG LEREN LEZEN

De verhaaltjes doen het dus erg goed, deze is 46.000 keer bekeken. Ik had er zelfs een hele poepgate over in het nieuws: IK BEN EEN LOEDERJUF

4. BEGRIJPEND LEZEN WERKBLAD GROEP 3 KERNEN VEILIG LEREN LEZEN

Blijkbaar is er veel behoefte aan verhaaltjes voor groep 3. Die zal ik ook maar weer schrijven in 2018 dus. 41.000 keer bekeken.

5. DIY PAPIER MACHE; ZELF LIJM MAKEN

Rond de Sinterklaastijd willen veel mensen weten hoe je zelf lijm kunt maken voor papier mache. 35.000 keer bekeken.

6. BRIEF AAN SANDER DEKKER

Natuurlijk, echt een viral in 2017. De brief aan Sander Dekker werd 32.000 keer bekeken. Het zorgde ook ervoor dat hij een bezoekje bracht aan mijn klas en zelf les gaf: SANDER DEKKER BIJ JUF MAIKE IN DE KLAS. Maar of het iets opgeleverd heeft?

7. BEGRIJPEND LEZEN WERKBLAD VOOR BEGINNENDE LEZERS, KLEUTERS OF GROEP 3

Ook de verhaaltjes voor kleuters en beginnende lezers blijven het goed doen. Ook 32.000 keer bekeken dit jaar.

8. VAKANTIEKRING, MAAR DAN ANDERS

Een heel simpel idee voor na een vakantie, maar wel heel vaak bekeken dit jaar. Ruim 31.000 bezoekers.

9. 10 GROEPSVORMENDE ACTIVITEITEN BASISONDERWIJS

Heel belangrijk aan het begin van het schooljaar en dan dus ook een dikke hit, ook al is het blog uit 2016. 24.000 keer bekeken.

10. WAT ZEGGEN DE POLITIEKE PARTIJEN OVER HET BASISONDERWIJS?

Dit jaar waren de verkiezingen en ik zette op een rijtje wat de politieke partijen te zeggen hadden over het onderwijs. Een schot in de roos, 24.000 keer bekeken.

Ik vond het weer een mooi jaar qua aantallen. Wat zou 2018 brengen? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren