Bibliotheek hoek in de klas

Bibliotheek hoek in de klas

Een van mijn collega’s kwam met een fantastisch idee: een bibliotheek hoek in de klas. Leuk voor de Kinderboekenweek! Ik laat je onze hoek zien en geef je een bibliotheek pas download. 

Bibliotheek hoek in de klas

Mijn collega Quinty Lange kwam met het idee om een bibliotheek hoek in de klas te zetten tijdens de Kinderboekenweek. Zij maakte ook de bibliotheekpassen voor de kinderen. Die heb ik iets aangepast en kun je hieronder downloaden. Ik vond het meteen een heel leuk idee en ging maandag en dinsdag ermee aan de slag!
Vorig jaar had ik een kinderboekenwinkel in mijn klas tijdens de Kinderboekenweek, maar nu dus een bibliotheek.

Lees ook: KINDERBOEKENWEEK 2016: KINDERBOEKWINKEL IN DE KLAS

Huishoek omgebouwd tot bibliotheek

Bibliotheek hoek

Ik heb onze huishoek omgebouwd tot bibliotheek. De boekenkast staat meestal vooraan in de klas, maar die heb ik nu naar de huishoek verplaatst. Het tafeltje is voor de bibliothecarissen. Er staat een kassa als computer. Hier ligt een blauwe plastic scanner in. Je kunt van allerlei materialen een scanner maken. Zo heeft een andere collega bedacht om daar de hoorn van de telefoon voor te gebruiken. De pasjes die gescand kunnen worden liggen ernaast in een plastic bakje. Ook ligt de voorleesgids en de Kinderboekenkrant uit het Kinderboekenweekpakket op het tafeltje.

Posters

De posters van de Kinderboekenweek zaten ook in het Kinderboekenweekpakket. Heel leuk om in de bibliotheek op te hangen natuurlijk! Verder hangen er posters van Uitgeverij De Fontein die je gratis kon aanvragen via hun Facebookpagina. In dat pakket zit ook een verjaardagskalender en tafelposter. Met beloningsstickers, super leuk!

De bibliotheekpassen

Deze bibliotheekpassen kun je downloaden. De kinderen kunnen zichzelf in het vakje rechts tekenen alsof het een pasfoto is. Wij hebben de passen ook gelamineerd, net echt :).

Bibliotheek pas

Bibliotheek pas

Spelen

Ik heb helaas nog niet kunnen ervaren hoe de kinderen ermee spelen. Ik heb de hoek in orde gemaakt en mijn duo kon er de kinderen in laten gaan. Dus ik ben heel benieuwd hoe ze ermee omgaan maandag! Bij ons mogen vier kinderen in de hoek. Twee om te scannen en twee om boeken te lezen.

Lees ook: MATERIAAL VOOR KINDERBOEKENWEEK 2017

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren