Binnenspellen kamp groep 8

Binnenspellen kamp groep 8

Binnenspellen kamp groep 8 door Manon. Eerder schreef ik al een blog over spelen die je buiten kan doen op kamp, maar het kan natuurlijk zomaar eens zijn dat het weer niet zo best is en dat het veel regent. Vandaar ging ik ook op zoek naar spellen voor binnen. Dit is wat ik tegenkwam!

Aan het eind van het schooljaar in groep 8, gaan veel groepen op kamp. Dit kamp is als een soort afscheid van de basisschoolperiode. De ene school gaat een weekje weg en de andere school enkele dagen maar iedere school probeert er een top kamp van te maken. Je kunt leuke buitenspelen doen, maar er zijn ook binnenspellen voor kamp groep 8 te bedenken als het weer niet zo mee zit.

Binnenspellen kamp groep 8

Disco Bowlen

Vul een aantal plastic flessen met water en voeg daar enkele glow in the dark sticks aan toe. Wanneer de lampen uit gaan geeft dat een geweldig effect. Op kamp is het altijd leuk om spellen in het donker te doen maar dit is wel heel speciaal. Een leuke activiteit voor in de avond, zeker als je niet naar buiten kan omdat het regent. (al is het spel buiten ook te spelen natuurlijk) Zet de flessen op de juiste plek en rollen maar!

Escaperoom

Maak een leuke escaperoom met allerlei leuke opdrachten. Een heel tof binnenspel voor kamp groep 8! Bij een escaperoom is het de bedoeling dat de kinderen samen werken met de groep aan verschillende opdrachten om tot de oplossing of uitgang te komen. Online vind je kant en klare escaperooms, bijvoorbeeld die van Meester Henk,  maar ook losse opdrachten die je zelf kan uitbreiden of naar je zin kan maken.

En voor de creatievelingen onder ons is het natuurlijk een uitdaging om er helemaal zelf een te bedenken. Puzzels, doordenkers en spelletjes kun je goed inzetten voor een escape room. Leuk is als je zorgt dat de opdrachten zo gemaakt zijn dat de kinderen wel moeten samenwerken. Geweldig als het de kinderen lukt om tot de oplossing te komen.

Weerwolven

In onze klas is het spel Weerwolven van Wakkerdam favoriet op dit moment. Weerwolven is een kaartspel voor 8-20 spelers. Hoe meer spelers hoe leuker het spel. Een spelleider, een kind, neemt de spelers mee door het spel in nachten en dagen.

Op kamp kun je gebruik maken van het officiële spel maar de kaartjes en spelregels zijn ook de downloaden. Dan is het spel ook met meerdere kinderen te spelen, en dat is leuk. Alle kinderen krijgen een rol door een kaartje wat ze krijgen. Er zijn een stuk of vier weerwolven, de rest is een gewone burger. Iedereen houdt zijn kaartje geheim. Het doel is dat de weerwolven de burgers uit moeten moorden terwij de burgers moeten uitzoeken wie de weerwolver zijn voordat er geen burgers meer zijn. Wie gaat er winnen?

Bekijk het spel hier

Jongens tegen de meisjes

Jongens tegen de meisjes is een televisieprogramma van RTL4 waarin, zoals de titel al zegt, de jongens strijden tegen de meisjes. Op kamp groep 8 is dit een succesvol spel omdat iedereen altijd fanatiek meedoet. In het spel zitten een aantal onderdelen waarvoor de teams punten kunnen krijgen. Het team met de meeste punten op het einde wint natuurlijk.

Het onderdeel letterpakkenspel is hilarisch. Vier kinderen krijgen een letterpak aan (te knutselen van bijvoorbeeld dozen) met op de voorkant een letter en op de achterkant een andere letter. De spelleider geeft een woord en de kinderen moeten op de goede volgorde gaan staan, zodat de letters het woord vormen. Moeilijker dan je denkt!

Kijk ook eens bij de groene spelen voor meer spelletjes tips. 

Levend standbeeld maken

Zorg dat je verkleedkleding, hoedjes, pruiken, schmink en allerlei accessoires mee neemt op kamp. De kinderen moeten met hun groepje van 1 van de teamleden een zo bijzonder mogelijk standbeeld maken. Ze mogen alles gebruiken, van keukengerei tot wc papier, van lippenstift tot sokken, als het standbeeld maar bijzonder is. Het standbeeld mag 1 beweging uitvoeren en verder staat hij stil. Het standbeeld mag 1 geluid maken en verder is hij stil. De kinderen gaan elkaars standbeelden bewonderen en jureren. Wie heeft het leukste standbeeld?

Hopen op geen regen

Natuurlijk hopen we dat de zon lekker schijnt wanneer je op kamp bent, maar door deze spellen weet je zeker dat je kamp toch geslaagd zal zijn. En mocht je toch graag deze spellen spelen? Ze kunnen natuurlijk ook gewoon buiten gespeeld worden!! Veel plezier.

Nog op zoek naar een andere leuke opdracht eind groep 8? Ik bedacht twee leuke stelopdrachten!

Afbeelding van Mandy Gofbehear/Shutterstock