Bla bla blocks nieuwe sets, win!

Bla Bla Blocks review en win

Bla Bla Blocks heeft nieuwe sets waarvan je de trein kunt winnen! Het zijn slimme blokken waarmee je kunt bouwen én leren door ze te koppelen aan het bla bla point. Leuk voor dreumesen en peuters. En stiekem speelt onze kleuter er ook nog graag mee. Ik kreeg twee sets om uit te proberen, waarvan je er één kunt winnen. 

Bla Bla Blocks

Bla Bla Blocks zijn gekleurde blokken waar je natuurlijk volop mee kunt bouwen. Met een Bla Bla Point kun je de blokken laten praten en afhankelijk van de set leren over letters, dieren, kleuren, voorwerpen, groente en fruit en beroepen. Je stopt een blokje in het point en je hoort wat er op het blokje staat. Bij het cijfer 8 hoor je bijvoorbeeld het cijfer en 8 plingeltjes.

Bouwen met Bla Bla Blocks

Vorig jaar werden de Bla Bla Blocks Speelgoed van het jaar 2018 (in de categorie 0 t/m 3 jaar), omdat het constructiemateriaal is met een leerelement voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Het is goed voor de motoriek, constructievaardigheden en creativiteit, omdat het blokken in allerlei vormen en kleuren zijn. Het is extra uitdagend dat de blokjes in het Bla Bla Point zorgen voor tekst, muziek en geluidjes. En vervolgens van alles leren over dieren, letters en cijfers. De blokjes die reageren op het point zijn aan twee kanten bedrukt, met beiden een andere tekst.

Bla Bla Blocks Trein

Bla Bla Blocks Trein

De trein heeft een Bla Bla Point waarin je de tien interactieve blokjes kunt plaatsen die erbij zitten. De blokjes gaan over de cijfers en beroepen. De trein zingt allerlei liedjes over het reizen met de trein. Je kunt 80 melodietjes, liedjes en zinnen horen. De cijfer- en beroepenblokken zijn ook aan twee kanten bedrukt. Zo vind je op een blokje een kunstenares en een conducteur. Met het vraagteken krijg je opdrachten, zoals: “Zoek een blokje met een beroep” en “Laten we de mensen naar hun werk brengen.” Met de muzieknoot hoor je korte liedjes en geluidjes. Er zitten acht bouwblokken bij waarmee je de trein kunt opbouwen. Deze trein kun je winnen, kijk onderaan het blog hoe.

Bekijk de trein hier. 

Bla Bla Blocks Slimme blokkenset

Bla Bla Blocks Slimme blokkenset

Onze kleuter werd vooral enthousiast van deze set, want hiermee kun je flink bouwen. Zeker in combinatie met de trein of een andere set met Bla Bla Point heel leuk, want dit zijn alleen de blokken. Er zitten twintig interactieve blokken bij met dieren, letters, groente en fruit. En 30 bouwblokken met oogjes, verschillende vormen en kleuren om naar hartelust te kunnen bouwen. Deze sluiten dus allemaal goed aan, ook op de andere sets. De afbeeldingen bij de letters zijn klankzuiver, de goede eerste letter van een woord dus, zoals je ‘m uitspreekt. Ik vind het wel jammer dat de letters als alfabetletters worden uitgesproken in het Bla Bla Point, die leren kinderen pas in groep 4. Voor kleuters is het belangrijk om de leesletter als klank aan te leren. Je spreekt de k bijvoorbeeld uit als kuh en niet als ka.

Bekijk de slimme bouwset hier.

Wat vinden wij?

Ik pakte de dozen uit met onze kinderen erbij, dat was een behoorlijke uitdaging, ik kon amper foto’s maken ;). Overal schoot een handje tussendoor om het te pakken, het ziet er ook zo aantrekkelijk en kleurrijk uit! Vtech kennen we vooral van de loopwagen die we voor onze dochter voor haar eerste verjaardag kochten, daar is ze ook zo blij mee. Het zijn leuke blokken die snel en makkelijk op elkaar passen, ook voor de kleine handen van onze dreumes dus. De bouwkaarten zijn ook leuk om het figuren maken te stimuleren.

Bla bla blocks review en win

Ze is nu bijna 17 maanden, dus het blokje in het Bla Bla Point zetten is nog te moeilijk voor haar motoriek, maar dat komt nog wel. Ze ging in ieder geval meteen met de trein rijden (en de blokjes los trekken haha). De slimme bouwset werd meteen door onze vijfjarige in beslag genomen om een zo hoog mogelijke toren te maken. Inmiddels heeft hij er ook een kanon mee gemaakt, het blijft een kleuter haha.

Ik denk dat onze dame er nog lang veel plezier van zal hebben en ook de blokjes snel in het point zal stoppen om de zinnen en de muziekjes te kunnen horen. De combinatie van de trein met de slimme bouwset vind ik wel heel fijn, zodat ze ook echt veel blokjes heeft om te kunnen bouwen.

Win de trein

Je kunt dus de trein winnen met een eigen Bla Bla Point erin. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen met daarin voor wie en waarom. Maandag 27 mei mail ik de winnaar.

Bla Bla Blocks Trein