Bloggen, wat als ik vastloop?

Bloggen, wat als ik vastloop?

Bloggen, ik kan er uren over schrijven en vertellen. Dat laatste heb ik gisteren ook gedaan tijdens een workshop voor Adhocdocent. Maar wat doe ik als ik geen inspiratie heb voor een blog? Bloggen, wat als ik vastloop?

Bloggen, wat als ik vastloop?

Vastlopen komt in mijn vocabulaire niet voor. Ik loop altijd over van ideeën en inspiratie. Ik heb eerder teveel ideeën en te weinig tijd om ze allemaal uit te werken. Zo zou ik bijvoorbeeld graag meer materiaal maken, maar dit is enorm tijdsintensief. Dus schrijf ik toch voornamelijk blogs.

Hoe meer ik blog, hoe meer inspiratie en ideeën ik heb. Klinkt gek he?! Voor mij werkt het. En ook voor de ideeën voor mijn klas.

Lees ook: WAAROM BLOGGEN MIJ HELPT BIJ HET LESGEVEN

Geen puf?

Oké, eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel eens geen puf. Maar zoals het met elke hobby is het, als je ertoe zet, is het achteraf altijd heel fijn. Dat werkt voor mij ook zo. Gelukkig heb ik nu een aardige blogstructuur voor mezelf opgezet, waarbij ik in de ochtend veelal schrijf en in de avonden mijn mail wegwerk en social media bijwerk.

Lees ook: EEN WERKDAG VAN JUF MAIKE

Nu ik zwanger ben duurt het inspiratie krijgen net wat langer. En heb ik net iets minder energie om te schrijven. Maar bedacht ik me vanmorgen, dan schrijf ik daar toch over! En daar kwam dit blog over vastlopen uit. En nu ik weer achter de computer zit, want dat hoort bij mijn dag, vloeien de letters uit mijn toetsenbord. En voel ik me ook weer happy.

Blogs lezen

Ik houd een aantal onderwijsblogs bij die ik fijn vind om te lezen. Juf Inger schrijft vooral over haar bezigheden, nu in de bovenbouw van het onderwijs. Klas van juf Linda is heel goed in theorie uitleggen en deze koppelen aan de praktijk. Ook werkt ze voornamelijk spelenderwijs in haar groep 3/4, heel interessant om te lezen!

Ik volg ook een aantal mamabloggers voor leuke speeltips of bijvoorbeeld op sensomotorisch gebied.

Facebookgroepen

Als ik wil weten waar mijn collega’s mee bezig zijn of vragen over hebben, scroll ik op Facebook naar de groepen waar ik in zit, zoals Kleuterwereld, middenbouwwereld en bovenbouwwereld. Onderwerpen genoeg om over te schrijven!

Gewoon doen

Gisteren tijdens de workshop zei ik: GEWOON DOEN! Niet aarzelen of bloggen wat voor je is, gewoon beginnen. Niet bang zijn dat je vastloopt of even geen inspiratie hebt. Ik ben ook begonnen met een blog per maand, gewoon wanneer ik zin had. Uiteindelijk liep dat uit tot elke dag een of twee blogs. En ik vind het heerlijk! Ik denk dat de dagen dat ik echt geen zin heb om te bloggen op een hand te tellen zijn. En dan plan ik een blog van mijn gastbloggers in, iedereen blij.

Dus twijfel je nog? GEWOON DOEN! Ik kom graag bij je lezen :).

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock