Boeken Naar school

Boeken Naar school. Wat zijn nou leuke boeken over naar school gaan? Ook leuk om te lezen als je na lange tijd weer terug naar school gaat. 

Boeken naar school.

Naar school

Naar school

Natuurlijk het boek dat ik zelf schreef met mijn man, Jozua ;). Het boek Naar school komt uit de Willewete serie van Clavis. Informatieve boeken voor jonge kinderen met leuke illustraties. En ik ben er trots op. Heel leuk om je eigen boek aan je eigen kind voor te kunnen lezen. Er staan allerlei weetjes in. Uiteraard over hoe het er aan toe gaat op school, daar weet ik alles van ;), maar ook over vroeger en scholen in het buitenland. Het is veel tekst, dus mooi in etappes te lezen. In het midden is een hele mooie uitklapplaat, geïllustreerd door Hiky Helmantel, met allerlei zoek- en telopdrachten.

Je kunt een gesigneerd exemplaar bij me bestellen door te mailen naar info at jufmaike.nl.

Bekijk het boek hier

De eerste schooldag van Milan

De eerste schooldag van Milan

Voor peuters die voor het eerst naar school gaan is De eerste schooldag van Milan het ideale boek. Het is een leuk en simpel boek met weinig taal. Heel geschikt voor jonge peuters dus. Het heeft een fijn formaat, grote duidelijke illustraties en dikke bladzijdes, zodat het niet snel kapot gaat.
Milan gaat naar school en zit bij juf Nele in de klas. Ze leest voor uit Heksje Mimi, Milan maakt vriendjes, ze eten samen, spelen en Milan maakt een mooie tekening. Zo’n eerste schooldag gaat snel! Je kunt ook meteen bespreken of je peuter denkt dat het bij hem of haar ook zo zal gaan. Zijn er bijvoorbeeld dan ook cirkels op school om op te staan?

Bekijk het boek hier

 

Lees ook: EERSTE SCHOOLDAG. LIEVE OUDERS

Tip de muis wil niet naar school

Tip de Muis wil niet naar school

De titel zegt het al: Tip de muis wil niet naar school. Het is zijn eerste schooldag, maar hij vindt het veel te spannend. Van zijn moeder mag hij thuis blijven. Zij gaat met het huis aan de gang, terwijl Tip zich verveeld. Een merkwaardige manier, maar het werkt, de volgende dag wil Tip toch wel. Daar zie je wat hij allemaal doet op school en dit komt goed overeen met de werkelijkheid. Tip vindt het toch heel erg leuk op school, gelukkig maar.

Bekijk het boek hier

Saar gaat naar school

Saar gaat naar school

Ook Saar gaat naar school is echt een boek voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Maar ik lees het ook vaak aan mijn klas voor na de zomervakantie, vinden ze zeker leuk. Saar zit bij juf Anne in de klas. Er blijkt een nieuw jongetje in haar klas te zitten. Saar legt aan Kas uit hoe het allemaal werkt op school en speelt met hem. Bij dit boek heb ik leuke lestips bedacht.

Bekijk het boek hier

Bekijk ook: SAAR GAAT NAAR SCHOOL, RECENSIE EN LESTIPS

Leuke boeken over naar school gaan

De smoezels gaan naar school

De Smoezels gaan naar school

Houd je van wat meer gekkigheid? Lees dan De Smoezels gaan naar school. De Smoezelkinderen gaan voor het eerst naar school. Net als alle andere kinderen gaan ze kleuren, zingen en spelen. Het allermeest verheugen ze zich op de pauze, want ze hebben boterhammen met schoenzoolworst en een stukje smeertaart meegenomen! Het huis van de juf staat plotseling onder water, dus ze moet gaan. Oma Smoezel wordt de invaljuf. De kinderen maken vieze tekeningen, tillen de speelplaats op, springen in de modder van de vijver en zingen gekke liedjes. Met hulp van Vuurkontje, de draak, zitten de kinderen aan het einde van de dag weer schoon en rustig in de kring. Achterin het boek vind je ‘Het baggerlied’ met muzieknoten.

Bekijk het boek hier

Hoi, naar school!

Hoi, maar school

Een leuk boek om ‘s avonds voor te lezen bij het naar bed gaan is Hoi, naar school! Het heeft wat meer tekst, dus kun je goed elke dag een stukje voorlezen. Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school. Ze vindt het een beetje spannend, maar gelukkig is ze al een paar keer gaan kijken.
Op weg naar school komt ze Jimmy tegen, die kent ze al van de peuterspeelzaal. Hij stelt haar gerust, het is hartstikke leuk op school! Er gebeurt van alles in de klas. De kinderen gaan in de kring, Lisa mag in de poppenhoek, ze speelt winkeltje, eet fruit, gaat naar de wc, spelen buiten en ze gaan zelfs gymmen. De dag is zo om! De dag die beschreven wordt is een aardig gelijkende dag uit de kleuterklas, een goede voorbereiding dus!

Bekijk het boek hier

 

Lees ook: DIT LEERT JE KIND ALS KLEUTER

Kolletje gaat naar school

Kolletje gaat naar school

In Kolletje gaat naar school is Kolletje vier jaar en beleeft ze van alles op school. Ze mag ook eindelijk haar toversokken aan naar haar klas, zo tovert ze een krokodil, wil ze graag luizen hebben en heeft ze ook een dag geen zin in school. Leuke herkenbare situaties voor kleuters dus. Uitnodigend om elke dag een verhaaltje voor te lezen voor het slapen.

Bekijk het boek hier

Wat is jouw boekentip om je kind voor te bereiden op school?  Wat zijn leuke Boeken naar school? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren