Langmuts en de vakantie

Boekentip; Langmuts en de vakantie

Door Danielle. “Langmuts en de vakantiehet super leuke boek van Scrivo Media is een echte aanrader voor de vakantie. De boekentip; Langmuts en de vakantie is bedoeld voor kinderen die van lezen houden, die op vakantie gaan en met name geschikt voor kinderen die vakantie best een beetje spannend vinden.

Langmuts en de vakantie

Een lekker leesbaar, herkenbaar en zelfs leerzaam boek. De prachtige illustraties zijn zo realistisch geschetst dat het boekje voor kinderen goed te begrijpen is. Met 10 bruikbare tips voor ouders in die ze kunnen toepassen voor een onvergetelijke vakantie!

“Kabouter Langmuts is blij, want hij gaat op vakantie! Maar als hij het aan Kleine Uil vertelt, wordt hij toch een beetje verdrietig. Want wat moet hij straks allemaal missen op vakantie? Als de twee vriendjes ineens iemand om hulp horen roepen, hebben ze geen tijd meer om erover na te denken. Ze moeten helpen! En zo ontmoeten ze iemand die veel verstand heeft van op vakantie gaan…”

Lees ook: VOORKOM LEESACHTERSTAND IN ZOMERVAKANTIE

Langmuts en de vakantie

Op vakantie gaan is spannend 

Voor veel kinderen is op vakantie gaan best een spannend idee. Soms zijn kinderen ook niet meteen enthousiast wanneer je vertelt dat je op vakantie gaat. Het roept vragen bij ze op. “Waar gaan we heen? Hoe ver is het rijden? Hoe lang gaan we weg? Mis ik mijn huis en spullen dan niet?” En ga zo maar door. Begrijpelijk natuurlijk, want de dagelijkse routine wordt even flink door de war geschopt. En als je daar al gevoelig voor bent is het helemaal een kwestie van wennen en aanpassen. Het idee maakt sommige kinderen dus niet altijd even blij en vrolijk. De dagen voor het vertrek zijn soms al spannend. Een koffer inpakken, spullen uitzoeken die je wilt meenemen maar vooral ook moet achterlaten. Daar kunnen de nodige buikpijntjes, frustraties en driftbuien mee gemoeid gaan. Het is een uiting van iets wat ze niet onder controle hebben. Als je er op voorbereid bent gaat het helemaal goed komen.

Langmuts en de vakantie

Lees ook: VOOR IN DE KOFFER: DE NIEUWSTE DOEBOEKEN VOOR NIEUWSGIERIGE KIDS

Langmuts en de vakantie 

Daarom is deze boekentip; Langmuts en de vakantie echt een waardevolle toevoeging, zeker om het een aantal dagen voor vertrek van de vakantie samen te gaan lezen. Lees, kijk naar de plaatjes en laat je kind inspireren. Kinderen worden er blij van en ze worden er zelfs een stuk rustiger van. Ze voelen en zien herkenning en dat geeft vaak al genoeg rust.

Maak er een fijne vakantie van! 

Koop het boek bij Libris.