Breingeheimen WIN

Breingeheimen WIN

Breingeheimen is een leuk en interessant boek voor kinderen over je brein. Je leert waar je hersenen van zijn gemaakt, wat de verschillende hersengebieden doen,  over emoties, zintuigen en nog veel meer! Je kunt het winnen.

Breingeheimen

Breingeheimen is een toegankelijk boek vol leuke illustraties voor kinderen over de hersenen. Het is geschreven door Tim James en heeft een vrouw als hoofdpersoon, Sarah Bellum. Het is dan ook een mooi boek dat in de illustraties duidelijk ook diversiteit aanspreekt. Met veel humor en behulp van de kleurrijke illustraties van Aaron Cushley, leer je alles over het menselijk brein.

Koop het boek bij Libris

Over de makers

TIM JAMES
Tim James woont in het Verenigd Koninkrijk en is docent scheikunde en natuurkunde op de middelbare school, YouTuber en auteur van verschillende populairwetenschappelijke boeken. Daarbij geeft hij jaarlijks lezingen voor het Britse Institute of Physics en wordt soms als wetenschapsexpert gevraagd voor de BBC Radio.

AARON CUSHLEY
Aaron Cushley is een illustrator uit Belfast, waar hij ook Illustration and Graphic Design studeerde aan de Belfast School of Art.

Wat vind ik? 

Breingeheimen

Het boek ziet er prachtig uit met veel kleurrijke illustraties. Het is best dik, dus je leert echt uitgebreid over je hersenen. Achterin staan nog wat feitjes en fabeltjes, zoals dat suiker je niet druk maakt (ook al denken veel mensen nog van wel). Het boek is zo uitgebreid dat het zich leent om lekker door te bladeren en zo af en toe een spread (twee bladzijdes) over een onderwerp te lezen. Er zitten ook veel grappige weetjes in, dat maakt het voor kinderen aansprekend om te lezen. Ik vind het boek geschikt vanaf ongeveer negen jaar, kinderen die al wat sneller zijn met lezen en dol zijn op weetjes kunnen het er al wel eerder bijpakken. De illustraties vind ik dan juist weer geschikt voor wat jongere kinderen, dus in de lagere groepen kun je het wel inzetten als je zelf iets vertelt over de hersenen en de afbeeldingen laat zien. Bijvoorbeeld als je het over je lijf hebt. 

Koop het boek bijLibris

Win

Je maakt kans op een exemplaar van dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Woensdag 12 juni mail ik de winnaar. 

Er staan affiliate links in dit blog