Brief aan mijn klas einde schooljaar

Brief aan mijn klas einde schooljaar

Aan het einde van het schooljaar heb ik veel zin in de vakantie, maar ik word ook altijd wat meewarig. Een mooi moment om het afgelopen schooljaar te vieren en de kinderen uit mijn klas te bedanken voor onze fijne tijd samen.

Brief aan mijn klas einde schooljaar

Lieve schatten,

We hebben nog drie weken te gaan. Drie weken waarin ik jullie nog wat bij hoop te brengen. Drie weken om te genieten van wat jullie allemaal al kunnen. Drie weken om het schooljaar goed af te sluiten. En drie weken om jullie los te laten. Los te laten naar groep 3 of naar de zomervakantie. Om jullie erna nog “maar” een dag per week te zien.

Jullie zitten in mijn hart

Ik heb jullie in mijn hart gesloten. Jullie alle 28 en deze laatste drie weken alle 29. Jullie hebben me in februari met open armen ontvangen, het voelde al snel vertrouwd om jullie les te mogen geven. Ik heb mijn best gedaan om jullie alle 28(/29) te zien zoals je bent. En je te geven wat je nodig hebt, voor zover dat in mijn macht ligt en voor zover dat lukt in de twee dagen per week dat ik voor de klas stond.

Ik mocht jullie leren kennen

Lieve kinderen: ik mocht jullie leren kennen. Met al jullie grappen en grollen, fantastische fantasie, gebruiksaanwijzingen waardoor ik me uitgedaagd voelde, kennis en hetgeen wat ik jullie nog mocht leren. Ik heb ervan genoten. Het was soms hard werken, maar dat was het allemaal waard, want wat een mooie kinderen zijn jullie! Ik heb er vertrouwen in dat het jullie goed zal gaan.

Bedankt ouders!

Ook een bedankje naar de ouders van deze lieverds: ook door jullie heb ik me vertrouwd gevoeld in de klas. Ik heb me heel welkom gevoeld en daardoor kon ik mijn werk goed doen. Dat werkt door in het gedrag van de kinderen en dat heb ik gevoeld, bedankt!

Bedankt collega’s!

Lieve, fijne collega’s: ook mijn grote dank voor jullie! Ook jullie zorgden ervoor dat ik me helemaal welkom voelde en kon floreren. We hebben keihard gewerkt, met een prachtig resultaat en ik ben heel dankbaar dat ik daaraan mee mocht werken.

Op naar schooljaar 2019-2020 met eerst nog een heerlijke vakantie er tussen. 

Afbeelding van Rido Shutterstock