Buiten speel (goed) tijd!

Het wordt weer lekker weer. Tijd om veel buiten te spelen! Buiten spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van de motoriek. De kinderen leren van de sociale omgang met elkaar. Ze kunnen hun energie kwijt in het buiten spelen. En de kinderen zullen er meer ontspannen door zijn. Goed buitenspeelgoed is dan heel belangrijk. Buiten speel (goed) tijd!

Buiten speel (goed) tijd!

Buiten speel (goed) tijd

Ik merk het ook in de klas. Als het regent zijn de kinderen drukker. Ze kunnen dan niet naar buiten. Niet rennen. Geen frisse neus halen en genieten van de ruimte om hen heen. Ze hebben buiten spel nodig voor een goede ontwikkeling. Gelukkig kan dat nu weer steeds meer. Vaak speel ik graag een spel mee. Goed buiten speelgoed vind ik dan wel heel belangrijk.

Tips voor buitenspeelgoed

Zandbak

Als eerste begin ik bij de zandbakken. Wat vinden kinderen het heerlijk om met zand te spelen!
Ik heb zelf de bekende schelp in de tuin staan voor ons eenjarig zoontje. Hij wordt nu al chagrijnig als hij er een dagje niet in kan.
Voor school vind ik een zandbak met een goede afdekhoes heel belangrijk.
Of wat dacht je van een zandbak die de kinderen zelf kunnen bouwen? Kun je meteen het patronen maken oefenen en de bouwskills bevorderen.

Tenten en tunnels

Kinderen vinden het fantastisch om door tunnels te kruipen en in speeltenten te spelen.

Warm weer

Het lijkt me heerlijk om, als het echt warm weer is, met de watertafels aan de slag te gaan. De kinderen leren hoe het water stroomt. Ze kunnen zelf met stuwen in de weer gaan. En kunnen er met bootjes door varen.
Je kunt ook een zwembad kopen.

Speelhuisjes

Ik ben verliefd op de speelhuisjes van De Buitenspeelshop. Vooral op het speelhuisje Fantasia Green. Deze heeft een trap en een glijbaan. En kijk eens naar het huisje zelf. Wat veel mooie rollenspellen kun je daar bij bedenken!

Spelletjes voor buiten

Spelletjes zijn natuurlijk ook altijd leuk om te hebben voor op het plein.
Met het hinkelspel bijvoorbeeld leren de kinderen de cijfers. Je kunt de matten ook voor andere activiteiten en spelletjes in zetten.

Welk buitenspeelgoed gebruik jij? 

Gesponsord blog